Βουλγαρία: Τετρακομματική η νέα βουλή

Τέσσερα κόμματα μπαίνουν στη νέα βουλή της Βουλγαρίας, με βάση τα αποτελέσματα που έδωσε στη δημοσιότητα η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή, με καταμετρημένο το 96% των ψήφων.


Η εκπρόσωπος της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής Ράλιτσα Νεγεντσόβα δήλωσε ότι τα αποτελέσματα αυτά επιβεβαιώνουν προηγούμενες εκτιμήσεις και στοιχεία που έδιναν την πρώτη θέση στο GERB, με ποσοστό 30,71%, στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές

που διεξήχθησαν, χθες, στη Βουλγαρία.

Δεύτερη δύναμη αναδεικνύεται ο αριστερός «Συνασπισμός για τη Βουλγαρία», με ηγετική δύναμη το Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα, με 27,02%. Τρίτο, με 10,59%, είναι το φιλελεύθερο «Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών», το οποίο έχει πετύχει ιδιαίτερα καλά εκλογικά αποτελέσματα στην περιφέρεια του Κίρτζαλι, στη Νοτιανατολική Βουλγαρία καθώς και μεταξύ των ψηφοφόρων με βουλγαρική ιθαγένεια, που μένουν στην Τουρκία, σύμφωνα με την κ. Νεγεντσόβα. Τέταρτο κόμμα είναι το εθνικιστικό «Ατάκα», με 7,38%.

Το νεοσυσταθέν «Εθνικό Μέτωπο για τη Σωτηρία της Βουλγαρίας», όπως και η παράταξη της πρώην Επιτρόπου της ΕΕ Μεγκλένα Κούνεβα «Η Βουλγαρία για τους Πολίτες» φαίνεται πως μένουν εκτός Κοινοβουλίου, με ποσοστά 3,73% και 3,27% αντίστοιχα.

Συνολικά εννέα κόμματα και συνασπισμοί κατάφεραν να ξεπεράσουν το 1% στο σύνολο των ψήφων στις πρόωρες εκλογές της Κυριακής, με συνέπεια να εξασφαλίσουν την κρατική επιδότηση των 12 λέβα (περίπου έξι ευρώ) ανά ψήφο.

Keywords
Τυχαία Θέματα