Βροχές και καταιγίδες σε ολόκληρη τη χώρα

Βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Δυτικής, Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας και παγετό κατά τόπους στα ηπειρωτικά, προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013.

Τις βραδινές ώρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν και σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης με πολύ χαμηλό υψόμετρο με τοπικά έντονα φαινόμενα, ενώ στην ανατολική ηπειρωτική χώρα ο καιρός

θα παρουσιάσει βελτίωση.

Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από -5 έως 5 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από -1 έως 9 στη Βόρεια Ελλάδα, από 2 έως 9 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 6 έως 14 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά με τις μέγιστες στην Ήπειρο να είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες και 9 έως 14 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, ενώ στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 17 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις, αλλά σταδιακά στα βόρεια πελάγη θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων και στα νότια πελάγη σε δυτικούς ισχυρούς μέχρι σχεδόν θυελλώδεις. Ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν στο Ιόνιο.

Αναλυτικότερα

Αττική
Θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ πιθανή καταιγίδα θα σημειωθεί τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 και αργότερα βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Θα σημειωθούν νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και χιόνα στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές. Τις πρωινές ώρες θα εκδηλώνονται σποραδικές καταιγίδες στη Θράκη, ενώ χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά θα σημειωθούν το βράδυ και σε περιοχές της Θράκης με χαμηλότερο υψόμετρο. Τοπικές ομίχλες θα παρουσιαστούν το πρωί. Ενώ ο καιρός θα βελτιωθεί από το μεσημέρι στη δυτική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία έως 5 βαθμούς.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Άστατος θα είναι ο καιρός με κατά περιόδους βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνα θα σημειωθούν στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στις νοτιότερες περιοχές τις πρωινές ώρες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Άστατος θα είναι ο καιρός. Κατά περιόδους θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Νεφώσεις θα σημειωθούν με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα