Βρούτσης: Τέλος τα δώρα στο Δημόσιο – Διασώζονται στον ιδιωτικό τομέα

Η κατάργηση των δώρων στους μισθούς του Δημοσίου και στις συντάξεις είναι ένα από τα μέτρα, που περιλαμβάνονται στις απαιτήσεις της τρόικας και αναμένεται να «κλειδώσει» στις συζητήσεις με τον υπουργό Εργασίας, Γ. Βρούτσης.

Το γεγονός αποκάλυψε ο ίδιος ο υπουργός λίγο πριν την συνάντηση του με τους τροϊκανούς, ενώ τόνισε ότι δεν θα πειραχθεί ο 13ος και 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα.

Ο κ. Βρούτσης παραδέχτηκε ακόμα ότι θα πραγματοποιηθούν επιπλέον μειώσεις, οι οποίες θα είναι κλιμακωτές για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις άνω των 1000 ευρώ.

Ωστόσο

ξεκαθάρισε ότι δεν θα πειραχθεί ο κατώτατος μισθός, ο οποίος θα παραμείνει στα 586 ευρώ και το ωράριο, το οποίο θα παραμείνει 40ωρο.

«Είμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο των διαπραγματεύσεων. Δεν θέλω να επιβεβαιώσω ούτε να διαψεύσω την κατάργηση των δώρων στο Δημόσιο. Θα ενημερωθούν και οι 3 πολιτικοί αρχηγοί της κυβέρνησης για τις τελικές συζητήσεις και αυτοί θα αποφασίσουν. Πάντως υπάρχει στις συζητήσεις», είπε συγκεκριμένα ο υπουργός.

Ο κ. Βρούτσης υποστήριξε ακόμα ότι είναι το τελευταίο δύσκολο στάδιο στο οποίο βρίσκεται η χώρα, ενώ εκτίμησε ότι από το τέλος του 2014 θα αρχίσει η άνοδος των μισθών και η βελτίωση της οικονομικής ανάπτυξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα