Υεμένη: Έκρηξη σε αγωγό μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου

Ένοπλοι στην Υεμένη ανατίναξαν τμήμα ενός αγωγού μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με αξιωματούχους κι εργαζόμενους στον τομέα της ενέργειας στην Υεμένη, η επίθεση, η οποία σημειώθηκε την Παρασκευή έγινε, σε αντίποινα για την επιδρομή μη επανδρωμένου τηλεκατευθυνόμενου αεροσκάφους των ΗΠΑ από την οποία βρήκαν το θάνατο πέντε φερόμενοι ως μαχητές συνδεδεμένοι με την αλ Κάιντα.

Η εκτόξευση πυραύλων από το μη επανδρωμένο τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος ανατίναξε το όχημα στο οποίο

επέβαιναν οι μαχητές, το οποίο έπιασε φωτιά, στην επαρχία Σάμπουα, στο νότιο τμήμα της χώρας. Και οι πέντε άνθρωποι που επέβαιναν στο αυτοκίνητο σκοτώθηκαν. Σκοτώθηκε επίσης ένας πολίτης και πέντε ακόμη τραυματίστηκαν, όπως είπαν αξιωματούχοι και κάτοικοι.

Μερικές ώρες αργότερα ένοπλοι ανατίναξαν τμήμα του αγωγού που μεταφέρει υγροποιημένο φυσικό αέριο σε μια εγκατάσταση κύριος μέτοχος της οποίας είναι η γαλλική Total, στο λιμάνι Μπάλχαφ, στην αραβική θάλασσα.

Οι φλόγες ήταν ορατές από χιλιόμετρα

Ένας εργαζόμενος στην εταιρεία Yemen LNG, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί ανέφερε πως «η έκρηξη σημειώθηκε 28 χλμ. βόρεια του λιμανιού Μπάλχαφ, από όπου εξάγεται υγροποιημένο φυσικό αέριο. Η παραγωγή ανεστάλη».

Η συγκεκριμένη εγκατάσταση άνοιξε το 2009 κι είναι το μεγαλύτερο βιομηχανικό έργο που έχει ολοκληρωθεί ποτέ στη φτωχή Υεμένη.

Η οργάνωση Άνσαρ αλ Σαρία ανέλαβε την ευθύνη

Την ευθύνη για την ενέργεια αυτή ανέλαβε η οργάνωση Άνσαρ αλ Σαρία με κείμενο που απέστειλε σε δημοσιογράφους. Πρόκειται για οπαδούς του ισλαμικού νόμου που θεωρούνται ότι συνδέονται με την αλ Κάιντα.

«Οι μουτζαχεντίν [ιεροί πολεμιστές] ανατίναξαν τον αγωγό. . . σε αντίποινα για την επιδρομή για την οποία ήταν υπεύθυνη η Σταυροφορική Αμερική και ο υπάκουος σκλάβος της στη Σαναά», ανέφερε το μήνυμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Υεμένη, Έκρηξη,yemeni, ekrixi