Υπόμνημα στον Σαμαρά από Μίχαλο

17:43 5/9/2012 - Πηγή: NewsBomb

Τι επισημαίνει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος εν όψει της ΔΕΘ

Τις θέσεις και δέσμη προτάσεων για τη φορολογία, τις ασφαλιστικές εισφορές, τη ρευστότητα, την ανάπτυξη, τις σχέσεις κράτους – επιχειρήσεων και τις εξαγωγές έθεσε υπ’ όψιν του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενώσεως Επιμελητήριων Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος

εν όψει της ΔΕΘ.

Ο κ. Κωνσταντίνις Μίχαλος απέστειλε το ίδιο υπόμνημα και στους πολιτικούς αρχηγούς όλων των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή, ώστε να πληροφορηθούν μέσω της ΚΕΕΕ τις απόψεις των επιχειρηματιών για ορθολογικότερη αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσεως.

Αναλυτικά το υπόμνημα έχει ως εξής:

«Οι αποφάσεις που αναμένεται να λάβει η ελληνική κυβέρνηση τις επόμενες μέρες θα είναι από τις κρισιμότερες στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας. Κυρίως διότι με βάση αυτές, θα κριθεί αν η χώρα μας θα παραμένει στο ευρώ ή θα επιστρέψει πίσω στο χάος της δραχμής.

Πριν όμως αποφασίσουμε τι μέτρα πρέπει να ληφθούν και προς ποια κατεύθυνση, το ΔΝΤ, οι Κεντρικές Τράπεζες και οι Ευρωπαίοι Εταίροι μας οφείλουν να γνωρίζουν τα ακόλουθα:

Η μερική εφαρμογή των δεσμεύσεων που η Ελλάδα ανέλαβε ως σήμερα, η αδυναμία προώθησης των διαρθρωτικών αλλαγών, το λανθασμένο μείγμα πολιτικής που της επιβλήθηκε σε συνδυασμό με τη βαθιά ύφεση και τη μαζική εκροή των καταθέσεων έχουν δημιουργήσει μια περίπλοκη κατάσταση για τη χώρα και την Ευρώπη.

Αν το δημόσιο χρέος δεν μειωθεί κι άλλο, δεν υπάρχει καμία ελπίδα.

Το δημόσιο χρέος παρά το PSI αναμένεται να φθάσει τα 335 δισ. ευρώ στα τέλη του 2012, υπό την προϋπόθεση ότι θα καταβληθούν οι επόμενες δόσεις από την τρόικα.

Παράλληλα, το ΑΕΠ θα συρρικνωθεί κατά 6%, αυξάνοντας το χρέος στο 166% του ΑΕΠ. Η ανεργία έχει ξεπεράσει το 23% και μισθοί έχουν μειωθεί κατά 16,7% σε σχέση με το 2007.

Η αύξηση του δημοσίου χρέους παρά τις μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού είναι αναμενόμενο ότι προκαλεί μεγάλες ανησυχίες πρώτα στον ελληνικό λαό και στη συνέχεια στις αγορές και στους θεσμικούς πιστωτές.

Όσες πρόσθετες θυσίες και να κληθεί να κάνει ο ελληνικός λαός είναι σαφές ότι το δημόσιο χρέος δεν είναι διαχειρίσιμο. Και αν το κόστος από το PSI το πλήρωσαν οι ιδιώτες επενδυτές, σε μια νέα αναδιάρθρωση με «κούρεμα» των ομολόγων, τις μεγαλύτερες απώλειες θα επωμισθεί η τρόικα, δηλαδή το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τα μέλη της Ευρωζώνης.

Αν λοιπόν το ΔΝΤ, η ΕΚΤ και οι Εταίροι μας θέλουν να αποφευχθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο αντί να υπονομεύουν την πορεία της Ελλάδας με τις δηλώσεις που κάνουν κάθε τόσο, τότε θα πρέπει να βοηθήσουν την Ελλάδα να επανέλθει σε φερέγγυα κατάσταση.

Διότι δεν μπορεί να ζητάς αποκρατικοποιήσεις από την Ελλάδα και κάθε μέρα να βγαίνει ένας ευρωπαίος κυβερνητικός παράγοντας και να μιλάει για το ενδεχόμενο επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή. Ποιος αλήθεια επενδυτής θα βάλει τα λεφτά του σε ευρώ, όταν είναι ανοικτό ενδεχόμενο να εισπράττει σε

Keywords
Τυχαία Θέματα
Υπόμνημα, Σαμαρά, Μίχαλο,ypomnima, samara, michalo