Back to back 'ντοκυμαντέρ' στον Ant1!

18:46 31/3/2013 - Πηγή: TVNea
Ζήσαμε να το δούμε & αυτό στα 22 έτη ζωής του καναλιού.Back to back Φώσκολο είδαμε, Τούρκικα επίσης,ταινίες,αλλά 2 σερί... 'ντοκυμαντέρ' πρώτη φορά! Ευχάριστη έκπληξη,αναμενόμενη μετά την εμπορική αποδοχή του Immersion.
Φυσικά,όπως συμβαίνει στη χώρα μας εσχάτως,η συντριπτική πλειοψηφία των κριτικών διατυπώθηκαν Μ.Α...δηλαδή μετά Agb!
Εχοντας την 'ασφάλεια' του 40% που χτύπησε η εκπομπή, μετριάστηκαν οι πολλές αρνητικές κριτικές.Αν το ταξίδι του Κανάκη δεν τρέλαινε τα 'μηχανάκια' οι ατάκες περί styling-βάψιμο Αριστοτέλους,εγωπάθειας & επιδερμικής αφήγησης,λίγο
θα αφορούσαν τα blogs.
Ασχολήθηκε κανείς ΕΚΤΕΝΩΣ με την πολύ καλή δουλειά της Κ.Αντωνοπούλου στο 'Πρώτο Πλάνο'?
Σχολίασε κάποιος (ως μικρό ψεγάδι) το ότι μιλάει πολύ η δημοσιογράφος? Οχι, γιατί-δυστυχώς-η εκπομπή κάνει 8% κι ας είναι πραγματικό ντοκυμαντέρ,κι όχι 'βαπτιζόμενο' απτην ίδια...
Η αλήθεια είναι-ίσως-κάπου στη μέση.Αφ'ενός,το Immersion (δεν) διέθετε βασικά ουσιαστικά στοιχεία ενός ντοκυμαντέρ.Ενα τόσο σοβαρό θέμα απαιτεί a priori πολιτικοοικονομική ανάλυση εκ βαθέων,και όχι επιδερμική διαπίστωση. Επιπρόσθετα,είναι αναγκαία η προβολή απόψεων όλων των πλευρών.(Μια έρευνα πχ για την παιδεραστία στο Βατικανό δε μπορεί να φιλοξενεί δραματικές-με μουσική υπόκρουση-μαρτυρίες κατήγορων,αλλά και την αντίθετη πλευρά).
Η εκπομπή της Τρίτης λειτούργησε περισσότερο (ίσως ήταν αρχική επιδίωξη της Actionaid & του παρουσιαστή) ως μακροσκελές,συγκινησιακό promo video της οργάνωσης.Ο αντικειμενικός σκοπός επετεύχθη,καθώς το τηλεφωνικό κέντρο 'έσπασε' από κλήσεις.Καθόλου τυχαία η επιλογή ενός εμπορικού προσώπου,αλλά και η-οριακά-εύπεπτη παρουσίαση.
Από την άλλη,ίσως είναι κομπλεξικό να...ψειρίζουμε τέτοια προγράμματα, ειδικά στον Ant1 που δεν ακολούθησε ποτέ το δρόμο της ΝΕΤ,του ΣΚΑΙ,του Mega,προβάλλοντας μηδαμινά τέτοια projects.Στην Ελλάδα υπάρχει σκεπτικισμός για την επιλογή δημοφιλών προσώπων σε τέτοιου είδους κινήσεις, κάτι που αποτελεί κανόνα στο εξωτερικό.Κανέναν δεν ξενίζει μια αποστολή στην Αφρική από την Beyonce.Προβάλλεται ως documentary,και υπάρχει ολόκληρο επιτελείο μακιγιέρ,σκηνοθετών,φωτογράφων & σεναριογράφων.
Ενα τραγούδι είπε ο Κανάκης,δεν έγινε...Παβαρότι.Ούτε ταλέντο,ούτε γνώσεις διαθέτει.Για τους τηλεκριτικούς αποτελεί 'μήλον της έριδος' γιατί δεν είναι ξεκάθαρο αν ο ίδιος θεωρεί εαυτόν ικανό να κάνει καριέρα 'Παβαρότι' ή όχι...
Πάντως,αν ανατρέξει κανείς στον ορισμό της λέξης 'ντοκυμαντέρ' θα διαβάσει: Δημιουργική ανασύσταση της πραγματικότητας.Αυτό,το είδαμε και με το παραπάνω την Τρίτη το βράδυ.
Darwin
Keywords
Τυχαία Θέματα