Celebrities που έγιναν μαθήματα σε πανεπιστήμια ανά τον κόσμο!

17:45 10/4/2014 - Πηγή: TVNea
Μπορεί στην Ελλάδα να είμαστε ακόμη αρκετά έως πολύ επιφυλακτικοί, σχετικά με τα πρότυπα και τις επικοινωνιακές τακτικές των εγχώριων celebrities, στην Αμερική και την Αγγλία όμως οι stars της pop αλλά και ο τρόπος με τον οποίο κινούνται στην επαγγελματική και προσωπική τους σταδιοδρομία γίνεται αντικείμενο μελέτης και μαθημάτων σε κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα!
Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, η Miley Cyrus
γίνεται μάθημα: «The Sociology of Miley Cyrus: Race, Class, Gender and Media». Το μάθημα στο Skidmore College της Νέας Υόρκης θα αναλύει τον τρόπο συμπεριφοράς της ποπ σταρ και τις αντιδράσεις των media. «Αυτό το μάθημα φτιάχτηκε για να μελετήσουμε μ' έναν πιο δημιουργικό τρόπο πώς η πολύπλοκη περίπτωση της Miley Cyrus σχετίζεται με την κοινωνιολογία και τις κοινωνιολογικές θεωρίες», αναφέρει χαρακτηριστικά η C. Sernoff, καθηγήτρια του μαθήματος.

Στο πανεπιστήμιο Rutgers στο New Jersey των ΗΠΑ υπάρχει ακόμη ένα ποπ μάθημα! «Politicizing Beyonce» λέγεται και εξετάζει τα φύλα, τις φυλές και τις σεξουαλικές πολιτικές στις ΗΠΑ, μέσα από την καριέρα και τη μουσική της τραγουδίστριας.

Το πανεπιστήμιο προσφέρει επίσης μάθημα σε σχέση με τη μουσική του Bruce Springsteen, αλλά κυρίως σε σχέση με τους στίχους του, μιας και κάποια κομμάτια του Bruce Springsteen έχουν αναφορές σε πρόσωπα και γεγονότα της Παλαιάς Διαθήκης, όπως το «Into The Fire», το «Adam Raised A Cain» και το «The Promised Land».

Στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας υπάρχει το μάθημα «Lady Gaga και η Κοινωνιολογία της Φήμης», έτσι ώστε οι φοιτητές να μελετήσουν μερικές από τις κοινωνιολογικές διαστάσεις της φήμης που έχει αποκτήσει η Lady Gaga.

Και η Amy Winehouse όμως ήταν από τις πρώτες που είχε γίνει μάθημα σε πανεπιστήμιο. Οι στίχοι των τραγουδιών της καλλιτέχνιδας μελετούνταν ως ποίηση στο πανεπιστήμιο του Cambridge.
Μένει να μάθουμε εάν τα ελληνικά πανεπιστήμια έχουν σκοπό να εισάγουν ποτέ στο πρόγραμμα διδασκαλίας των κοινωνικών και επικοινωνιακών επιστημών μαθήματα σχετικά με την Άννα Βίσση, τον Σάκη Ρουβά ή την Έλενα Παπαρίζου
Keywords
Τυχαία Θέματα