Der Spiegel: Να ξεμπερδεύουν με την Μέρκελ!

17:01 7/5/2011 - Πηγή: TVNea
ΣΤΡΟΦΗ 180 μοιρών για την BILD και τα μάτια της ΜέρκελΓιατί το περιοδικό Der Spiegel δημοσίευσε άρθρο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα εξετάζει την επιστροφή στην Δραχμή? Γιατί το περιοδικό δίνει την ελληνική Κυβέρνηση?
Το Der Spiegel δημοσίευσε άρθρο για την επιστροφή της Ελλάδος στην
Δραχμή και προκάλεσε αναστάτωση σε κυβέρνηση, κανάλια, πολίτες. Η επιστροφή στην Δραχμή θα ήταν τραγική όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά κυρίως...
για την οικονομία της Ευρώπης. Γεγονός που τονίζεται και στο άρθρο του περιοδικού! Οι λόγοι για την δημοσιοποίηση του άρθρου μάλλον είναι άγνωστοι σε εμάς, ωστόσο αναλυτές εικάζουν πως το άρθρο προσπαθεί να χτυπήσει την κυβέρνηση της Άγκελα Μέρκελ που βρίσκεται λίγο πριν το τέλος της πολιτικής της σταδιοδρομίας. Το περιοδικό εξαπέλυσε πρώτο σφοδρές κατηγορίες εναντίον των Χριστιανοδημοκρατών όταν τον περσινό Μάρτιο καθυστερούσε να λάβει αποφάσεις. Ο εκδοτικός οίκος το περασμένο τρίμηνο εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στο πρόσωπο της καγκελαρίου για τις κατοχυρώσεις του κόμματος της σε ανταγωνιστικά περιοδικά και εφημερίδες, κατοχυρώσεις που κόστισαν πάνω από 2,8 εκατομμύρια Ευρώ.
Γιατί όμως τότε η επίθεση στην Ελλάδα? Κεντρικός παραλήπτης της είδησης είναι ο γερμανός φορολογούμενος που μέσω δημοσκοπήσεων έχει χαρακτηρίσει λάθος την χρηματοδότηση τραπεζών. Ο συντάκτης Christian Reiermann στο πρώτο μέρος γράφει για τα σχέδια επιστροφής της Ελλάδος στο Ευρώ και ουσιαστικά φωτίζει την είδηση ως σαν το σχέδιο να προέρχεται από την ελληνική μεριά.  Χαρακτηρίζει την επιστροφή ως σχέδιο που ζητήθηκε και ως γεγονός που στον γερμανό υπουργό οικονομίας δεν αρέσει και θα προσπαθήσει (!) να μεταπείσει (!) την Ελλάδα. Στην συνέχεια υποστηρίζει πως η έξοδος από την Ευρωζώνη θα επιφέρει αυτομάτως και την έξοδο της Ελλάδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση με τραγικές οικονομικές συνέπειες, εδώ αναφέρει ως πηγές διάφορους νομικούς κύκλους. Στην συνέχεια με υπότιτλο αναφέρει «Οι γερμανοί φορολογούμενοι θα πλήρωναν ακριβά μία τέτοια κίνηση» και αυτό καθώς όλες οι ελληνικές τράπεζες αυτομάτως θα ήταν στα όρια της πτώχευσης και οι δανειστές (γερμανικές τράπεζες) θα έχαναν πληθώρα των χρημάτων.
Η εφημερίδα BILD, αγαπημένη φυλλάδα της κυρίας Μέρκελ που είδε με άγχος την νίκη των σοσιαλιστών στην Βάδεν-Βυρτεμβέργη, κρατίδιο όπου οι συντηρητικοί της Μέρκελ κρατούσαν την εξουσία για τριάντα και βάλε χρόνια, έσπευσε λίγες ώρες μετά την  δημοσιοποίηση να χαρακτηρίσει το δημοσίευμα του Spiegel ως «σοκαριστική φήμη» και αναρωτιέται χυδαία «Πόσο σοβαρά παίρνουν οι Έλληνες το Ευρώ?». Παραλήπτης? Ο γερμανός ψηφοφόρος. Οι συντάκτες προσπαθούν να περισώσουν –κυρίως την εικόνα της Μέρκελ- τονίζοντας πόσο λάθος θα ήταν η απόφαση να εξέλθει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη και πόσα χρήματα θα κόστιζε στους γερμανούς ψηφοφόρους. Μάλιστα αναφέρουν ως υπαίτιους του σχεδίου την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (!!).  Καθώς υποστηρίζουν: «Η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι ευχαριστημένοι με τις προϋποθέσεις του πακέτου στήριξης». Το ειρωνικό της υπόθεσης: Η αγάπη της BILD για την Ελλάδα είν
Keywords
Τυχαία Θέματα