EuroneaDaily: Απαγορεύουν τις εγγραφές στις πρόβες ?!

18:37 6/4/2011 - Πηγή: TVNea
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 18.00 ΣΤΟ ΤVNEA 
Ανιχνευτές, κάμερες και ασφυκτικοί έλεγχοι στους εργαζόμενουςΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΩΝ ΑΠΟ ΞΕΝΑ ΔΙΚΤΥΑ
Φρούριο ασφαλείας η πόλη του Ντίσελντορφ ενόψει του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision. Ιδιαίτερη έμφαση δίνονται στα ξενοδοχεία, στα κεντρικά σημεία της πόλης και την Αρένα. Σε εγκύκλιο που εξέδωσε η Μεγάλη Βουλή του Βερολίνου,
κάθε κρατίδιο στην Γερμανία θα πρέπει να παραχωρήσει τουλάχιστον 100 αστυνομικούς  για την μουσική εκδήλωση, προκειμένου να ανταπεξέλθει η περιφερειακή αστυνομία του Ντίσελντορφ στις ανάγκες του διαγωνισμού. Όπως υποστηρίζουν πηγές του υπουργείου Ασφαλείας…,
ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision θα φέρει την ίδια αστυνομική δύναμη που κατείχε και το Μουντιάλ το 2006, ενώ το στάδιο θα φρουρούν δεκάδες ιδιωτικές εταιρίες ασφαλείας. Παράλληλα οι εργαζόμενοι περνούν από τέσσερις διαφορετικούς ανιχνευτές μετάλλων, μάλιστα δύο εκ αυτών τοποθετούνται καθημερινά σε διαφορετικά σημεία για «κάθε ενδεχόμενο», όπως γράφουν χαρακτηριστικά οι γερμανικές Εφημερίδες. Όλοι οι εργαζόμενοι και εθελοντές κλήθηκαν να υπογράψουν ειδικό έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο επιτρέπεται στην αστυνομία, στις δικαστικές αρχές αλλά και στην αντιτρομοκρατική να εισρέουν σε όσες προσωπικές πληροφορίες θεωρούν χρήσιμες για την αντιμετώπιση επιθέσεων.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι εργαζόμενοι παραδίνουν στην είσοδο κάθε προσωπική ηλεκτρονική συσκευή  (κάμερες, κινητά, ipod) και αυτό καθώς η εταιρία παραγωγής επιθυμεί να αποφύγει οποιαδήποτε διαρροή φωτογραφιών ή βίντεο. Παράλληλα, η EBU και η γερμανική εταιρία παραγωγής και το δίκτυο φιλοξενίας θα απαγορέψουν στην φετινή εκδήλωση την οποιαδήποτε εγγραφή βίντεο κατά την διάρκεια των προβών. Σε αυτό θα συμβάλει ο περιορισμός των οθόνων που θα μεταδίδουν ζωντανά στους χώρους της Αρένας τα όσα διαδραματίζονται στην σκηνή, αλλά και ο ειδικός φωτισμός που δεν θα βοηθά τις ερασιτεχνικές κάμερες εντός του χώρου της Αρένας. Αντ’ αυτού η EBU θα δίνει επίσημα μικρότερα sneak-peek αποσπάσματα (βίντεο διάρκειας 30 δευτερολέπτων) στην δημοσιότητα. Έχει διαρρεύσει μάλιστα πως το δίκτυο NDR είναι σε συμφωνία με το Youtube προκειμένου να «κατεβαίνει» άμεσα με την μέθοδο του copyright filter κάθε προσπάθεια διαρροής.
Τέλος σε κωδικοποιήση περνούν και όλα τα δορυφορικά feeds από την Αρένα με τις κάρτες και τους αποκωδικοποιητές να παραδίνονται μόνο στα κανάλια με δικαίωμα αναμετάδοσης του διαγωνισμού.
Keywords
Τυχαία Θέματα