RetroTV: Ελληνικά reality shows που δεν... τράβηξαν! (Μέρος Α')

22:18 4/11/2013 - Πηγή: TVNea
Στην προσπάθειά μου να βρω ένα ενδιαφέρον τηλεοπτικό θέμα για το επόμενό μου αφιέρωμα, η... μπίλια έκατσε εν τέλει στα reality shows! Δόξα τω Θεώ, ας μην είμαστε αχάριστοι, η ελληνική τηλεόραση μας έχει χαρίσει όλα αυτά τα χρόνια στιγμές απείρου... κάλλους και καθαρόαιμης ψυχαγωγίας μέσα απ' αυτά της τα προγράμματα. Και μπορεί η ιδιωτική τηλεόραση να μετρά πλέον 24 χρόνια ζωής στην Ελλάδα, τα reality shows όμως μπήκαν στη ζωή μας 12 χρόνια μετά.

Το θέμα, λοιπόν, του σημερινού πρώτου μέρους αλλά και του αυριανού δεύτερου
μέρους αυτού του αφιερώματος θυμάται και εντοπίζει εκείνα τα reality shows της ελληνικής τηλεόρασης που δεν... ευδοκίμησαν και περιορίστηκαν από ένα μόλις επεισόδιο - ναι υπάρχει reality που έπαιξε μόλις για 1 επεισόδιο! - έως και δύο σεζόν, χωρίς όμως την απαραίτητη τηλεθέαση και μετά από αλλεπάλληλες αλλαγές και τροποποιήσεις. Ξεκινάμε;

2002 - BAR / 2003 - PARTY (MEGA CHANNEL)
Βρισκόμαστε στο 2002 και το Mega, μετά τη σαρωτική επιτυχία του Μεγάλου Αδελφού που σημείωσε ο Ant1, αποφασίζει να εισάγει τα reality shows εντατικά στο πρόγραμμά του. Το "Bar" ήταν το πρώτο reality show που πρόβαλε το Mega και ένα από τα λιγότερο επιτυχημένα του είδους του. Το concept; Μία ομάδα παικτών συζεί σε ένα σπίτι και παράλληλα αναλαμβάνει την οργάνωση και τη λειτουργία ενός κανονικού μπαρ, προσπαθώντας να αποφευχθούν προσωπικές συγκρούσεις και επαγγελματικά λάθη. Φυσικά και για ευνόητους λόγους, οι συγκρούσεις και τα λάθη ποτέ δεν αποφεύχθηκαν. Την παρουσίαση ανέλαβε ο Μίλτος Μακρίδης. Μετά τη μέτρια πρώτη του σεζόν, το "Bar" θα μετονομαστεί σε "Party" και στο τέλος της σεζόν 2003-04 θα βρεθεί στον πάτο της τηλεθέασης και στο χρονοντούλαπο της trash τηλεοπτικής ιστορίας... χωρίς επιστροφή!

2002 - THE GYM SHOW (STAR)
Παραμένουμε χρονικά στο 2002, που ήταν άλλωστε και η περίοδος των πρώτων reality "πειραματισμών" των τηλεοπτικών σταθμών στην Ελλάδα, πολλά από τα οποία αποδείχθηκαν τεράστιες αποτυχίες, όπως το επόμενο. Αν δεν θυμάστε το "The Gym Show" δεν θα σας κρατήσουμε και... κακία, αφού όλοι (παραγωγοί, παίκτες, παρουσιαστές) σίγουρα θα θέλουν να το ξεχάσουν. Η γυμνάστρια Σοφία Παθέκα, ως ειδική επί του θέματος, μας παρουσιάζει το "Gym Show", σε μία προσπάθεια να αναδειχθούν οι πιο γυμνασμένοι άνδρες και γυναίκες της ελληνικής επικράτειας. Αξίζει να σημειωθεί πως στο εν λόγω πρόγραμμα έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση ο Χρήστος Χολίδης, ως μπασκετμπολίστας. Το "Gym Show" δεν βρήκε ανταπόκριση στο ελληνικό κοινό και γρήγορα διεκόπη, με την παράλληλη παρέμβαση του ΕΣΡ.

2003 - MISSION (ANT1)
Αφού είδε πως τα ξενόφερτα - και όχι μόνο - reality "πουλάνει", το 2003 ο ΑΝΤ1 είπε - καλώς ή κακώς - να πρωτοτυπήσει. Μάλλον κακώς. Το πολυδιαφημισμένο "Mission" βγήκε στις οθόνες και μας συστήθηκε ως το καθηλωτικό reality δράσης, όπου δύο ομάδες παικτών προσπαθούν να φέρουν εις πέρας μία σειρά δοκιμασιών και αποστολών σε όλη την ελληνική επαρχία! Τηλεθέαση χαμηλή, παρά τις συνεχείς ίντριγκες και τις ηχηρές συγκρούσεις μεταξύ των παικτών. Στην παρουσίαση ο "μετρ" του είδους, Ανδρέας Μικρούτσικος.

2004 - SUPER IDOL (MEGA)
Μία ακόμη εκ των απελπισμένων κινήσεων του Mega να μιμηθεί επιτυχημένα reality shows του Αnt1 ήταν και το "Super Idol". Ο Θέμης Γεωργαντάς τοποθετείται κεντρικός παρουσιαστής και από το σόου παρελαύνουν ονόματα, όπως η Τάμτα και ο Νίκος Γκάνος, που στη συνέχεια είδαμε να αποκτούν δημοσιότητα και επιτυχίες στην ελληνική pop σκηνή. Παρ' όλα αυτά, το πρόγραμμα κράτησε μετά βίας μία τηλεοπτική σεζόν και κατόπιν πέρασε στα χέρια του Alpha, μετονομασμένο σε "Greek Idol".

2007 - TV STARS ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ! (ALPHA)
Τα χρόνια περνούν, διάφορες συνταγές δοκιμάζονται επί της οθόνης και φτάνουμε αισίως στο 2007. Το reality show που μας σύστησε για πρώτη φορά την Έλενα Παπαβασιλείου δεν ήταν άλλο από το "TV Stars... παρουσιάστε!", που έκανε πρεμιέρα στο κανάλι της Παλλήνης. Η Μπέτυ Μαγγίρα παρουσιάζει, μία σειρά υποψηφίων προσπαθεί να αποδείξει ότι έχει τηλεοπτικό... άστρο και η κριτική επιτροπή κρίνει τις όποιες δεξιότητες και ικανότητές τους. Παρά την σχεδόν "πολική" τηλεθέαση του προγράμματος, ο Alpha αποφάσισε έτσι από ένα... πείσμα να κρατήσει το "TV Stars παρουσιάστε" για μία ολόκληρη τηλεοπτική σεζόν.

2008 - BABY DANCE (ALPHA)
Λίγο μετά τον θρίαμβο του "Παρά Πέντε" και πριν τη λάμψη και τη δημοσιότητα που της χάρισε το "Dancing with the stars", η Ζέτα Μακρυπούλια βρέθηκε παρουσιάστρια ενός ακόμη σόου χορού. Το "Baby Dance" έκανε πρεμιέρα στον Alpha τον Γενάρη του 2008 και έριξε αυλαία τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου. Στο συμπαθητικό αυτό πρόγραμμα, λιλιπούτειοι επίδοξοι χορευτές παρουσίαζαν, ενώπιον κριτικής επιτροπής, τις χορευτικές τους ικανότητες, με στόχο την πρώτη θέση και το χρηματικό έπαθλο των 25.000 ευρώ. Παρά τα σχετικά καλά νούμερα τηλεθέασης, το show δεν είδε δεύτερη χρονιά.

2008 - EXTREME MAKEOVER (MEGA)
Μετά από μία μακροχρόνια αποχή από τα reality shows, το Μεγάλο Κανάλι αποφάσισε το 2008 να κάνει μία ακόμη προσπάθεια. Οι λάτρεις των ριζικών αλλαγών είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ελληνοποιημένη έκδοση του αμερικανικού προγράμματος "Extreme Makeover". Άνθρωποι με αισθητικά προβλήματα και τόνους ανασφάλειας στράφηκαν στην εν λόγω εκπομπή, επιθυμώντας να αλλάξουν... ριζικά τους εαυτούς τους και να ανακτήσουν επιτέλους την χαμένη τους αυτοπεποίθηση. Παρουσιάστρια τοποθετήθηκε η Ζέτα Δούκα, αλλά μετά την παρέμβαση του ΕΣΡ, το "Extreme Makeover" διεκόπη.

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ! ΑΥΡΙΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ, ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ REALITY SHOWS ΠΟΥ ΔΕΝ... ΤΡΑΒΗΞΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 2008-2012!
Keywords
Αναζητήσεις
extreme makeover greece επεισοδια, extreme makeover greek zeta douka
Τυχαία Θέματα