TV: Ούτε που τους ενδιέφεραν οι 100 χιλιάδες στο Σύνταγμα

17:05 30/5/2011 - Πηγή: TVNea
Απουσίαζαν τα κανάλια από τις εκδηλώσεις στο ΣύνταγμαΈντονες επικρίσεις δέχτηκαν τα τρία μεγαλύτερα κανάλια της χώρας από οπαδούς του κινήματος «Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα» που καλούν τους τηλεθεατές σε ανοιχτό μποϊκοτάζ των δελτίων τις επόμενες μέρες. Όπως αναφέρουν εκατοντάδες σχόλια σε facebook και twitter, τα τρία κανάλια ήταν απροετοίμαστα και δεν πήραν στα σοβαρά την μεγαλύτερη συγκέντρωση που έχει γίνει ποτέ από την μεταπολίτευση και πέρα. 
Συγκεκριμένα τα βέλη
πέφτουν σε Alpha, Ant1 και Mega που τοποθέτησαν την πληροφορία συνάντησης στην πέμπτη θέση της επικαιρότητας. Μάλιστα το κανάλι της Κάντζας συνδέθηκε τηλεφωνικά με το Σύνταγμα, μεταδίδοντας πλάνα αρχείου (!). Σχεδόν ταυτόχρονα βγήκε το θέμα σε ΑΝΤ1 και MEGA, όπου οι αναφορές ήταν ελάχιστες, με την Γιώτα Μιχαλοπούλου και τον Νίκο Στραβελάκη να επικεντρώνονται στα πλάνα από τις εκδηλώσεις των προηγούμενων ημερών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα για την κακή κάλυψη των καναλιών ήταν πως δεν μεταδόθηκε το κλείσιμο του συρμού στο Μετρό του Συντάγματος, δεδομένης της κοσμοσυρροής. Παράλληλα κανένα από τα τρία κανάλια δεν μετέδωσε ζωντανά πλάνα από την Θεσσαλονίκη, όπου η καταρρακτώδης  βροχή κράτησε μακριά τον κόσμο από τον Λευκό Πύργο. Ο ΣΚΑΪ μπορεί να τοποθέτησε το γεγονός ως πρώτη είδηση στο δελτίου των 9, ουσιαστικά είχε μόνο απομακρυσμένα πλάνα και ζωντανές συνδέσεις, αλλά το σχόλιο και η ανάλυση έγινε στο στούντιο. Ζωντανές συνεντεύξεις με τον κόσμο δεν είδαμε.  Σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση κινήθηκαν οι σελίδες στο διαδίκτυο. Εκτός από ζωντανές συνδέσεις με livestream, οι ιδιοκτήτες των Μέσων απέδειξαν σοβαρότητα προβάλλοντας όχι μόνο την άποψη των πολιτών, αλλά κοιτώντας και τις απόψεις των νέων σχεδόν ταυτόχρονα σε twitter και facebook.
Μερικά σχόλια που έγιναν χτες βράδυ:
(FragileAlex)>> Ρεπορτάζ από την τηλεόραση: Πολύς κόσμος, ρυθμός, χορεύουν, γελάνε... Αυτό δεν γινόταν και στο 3, 2, 1 του ΑΝΤ1;(Anthi_Mi)>> Η τηλεόραση και όσοι εφανίζονται σε αυτήν ζούνε σε ένα δικό τους παράλληλο σύμπαν.(teopavlidis)>> Αντι να χτυπαμε κατσαρολες σαν τους αργεντινους, ας πεταξουμε ολοι μας τις TV απο το μπαλκονι.
Keywords
Τυχαία Θέματα