Α' Ημιτελικός | Τα αποτελέσματα, τα σχόλια και η κλήρωση για τη σειρά εμφάνισης!

17:31 15/5/2013 - Πηγή: TVNea
Τα φώτα του Α' Ημιτελικού για τον 58ο μουσικό διαγωνισμό της Eurovision άναψαν και έσβησαν χθες βράδυ στο Malmo Arena της Σουηδίας. 16 ήταν χώρες που εμφανίστηκαν επί σκηνής, για να διεκδικήσουν ένα από τα "χρυσά" εισιτήρια του Μεγάλου Τελικού. Δέκα οι χώρες που τα κατάφεραν, ενώ οι υπόλοιπες έξι θα δουν τον Τελικό από τις θέσεις των θεατών και όχι των διαγωνιζόμενων.

ΑΥΣΤΡΙΑ
"Shine"
- Natalia Kelly
H 17χρονη Natalia, από πατέρα Αμερικανό και μητέρα Βραζιλιάνα, έδωσε τον καλύτερό της εαυτό στη σκηνή του Μάλμε, ενώ εντυπωσίασε με τις φωνητικές της δυνατότητες. Μία γλυκιά και συνάμα δυναμική μπαλάντα, με μία αδιάφορη όμως σκηνική παρουσία.

ΕΣΘΟΝΙΑ
"Et Uus Aaks Alguse" - Birgit
Τεσσάρων μηνών έγκυος η Birgit από την Εσθονία ανέβηκε στη σκηνή και ερμήνευσε το δικό της κομμάτι. Όμορφη και αεράτη, με ένα τραγούδι που το ακούς και το... ξεχνάς στο λεπτό! Δε μπορώ να μην σχολιάσω πως η συμμετοχή της Εσθονίας με γύρισε δεκαπέντε χρόνια πίσω, με το απαίσιο μουσταρδί background και τη γλυκανάλατη μελωδία.

SLOVENIA
"Straight into Love" - Hannah
Η Hannah άφησε τις Ηνωμένες Πολιτείες για να ακολουθήσει τον Σλοβένο σύζυγό της στη Λιουμπλιάνα και κάπως έτσι κατάφερε να εκπροσωπήσει την πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία στη Eurovision. Club κομμάτι με δυνατό ήχο, αλλά συνάμα αδιάφορο και ελλιπές.

ΚΡΟΑΤΙΑ
"Mizerja" - Klapa s Mora
Οι έξι Κροάτες τραγουδιστές του συγκροτήματος "Klapa s Mora", ντυμένοι Ναπολέοντες του 18ου αιώνα, έκαναν μία μέτρια και σχεδόν αδιάφορη μουσική εμφάνιση, η οποία είχε ελάχιστη ανταπόκριση στο κοινό που παρακολουθούσε.

ΔΑΝΙΑ
"Only Teardrops" - Emmelie de Forest
Η 20χρονη Emmelie από τη Δανία αποτελεί το μεγαλύτερο φαβορί του φετινού διαγωνισμού, καθώς εδώ και δύο μήνες δεν έχει αφήσει την πρωτιά στα γραφεία στοιχημάτων ανά την Ευρώπη. Παρ' όλα αυτά, η χθεσινή εμφάνισή της δεν ήταν 100% ικανοποιητική, δεδομένου πως εμφανίστηκε αρκετά σφιγμένη και φωνητικά πεσμένη. Ας ελπίσουμε πως τα προβλήματα αυτά θα ξεπεραστούν στη συνέχεια. Έλαβε, όπως ήταν αναμενόμενο, το μεγαλύτερο χειροκρότημα, καθώς το 50-60% των θεατών στο στάδιο ήταν Δανοί!

ΡΩΣΙΑ
"What if" - Dina Garipova
Εντυπωσιακή αν και εξαιρετικά μινιμαλιστική η εμφάνιση της Ρωσίας στο φετινό διαγωνισμό. Μία καλή φωνή, αυτή της Dina Garipova, ήταν αρκετή για να τραβήξει τα βλέμματα, χωρίς φανφάρες και υπερβολές. Το σκηνικό σχεδόν λιτό, με κάποιες φωτεινές μπάλες στο background. That's it!

ΟΥΚΡΑΝΙΑ
"Gravity" - Zlata Ognevich
H Zlata Ognevich έφτασε στη σκηνή πάνω στα χέρια του πανύψηλου βοηθού της (2,42 μέτρα παρακαλώ!) και ερμήνευσε το τραγούδι "Gravity", εντυπωσιάζοντας το κοινό στο στάδιο. Είναι ένα επικίνδυνο κομμάτι που έχει και τις κατάλληλες προδιαγραφές (βλέπε συμμαχίες) για να αναρριχηθεί στην πρώτη πεντάδα της τελικής κατάταξης.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ
"Birds" - Anouk
Μόνη επάνω στη σκηνή, με rock total-black εμφάνιση και άρτια φωνητική απόδοση η Ολλανδή Anouk έφερε εις πέρας τη δοκιμασία που ανέλαβε. Με φανατικό κοινό στο στάδιο να την χειροκροτεί και να την επευφημεί, η 35χρονη τραγουδίστρια ξεχώρισε με ένα αμφιλεγόμενο κομμάτι.

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ
"Igranka" - Who See
Έκτη συμμετοχή για το Μαυροβούνιο στον διαγωνισμό της Eurovision με άρωμα... διαστήματος! Η πιο κιτσάτη εμφάνιση του Α' Ημιτελικού (και του φετινού διαγωνισμού γενικότερα!). No other comments!

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ
"Something" - Andrious Pojavis
Σαν... ξεπεσμένος ροκ σταρ εμφανίστηκε ο Andrious Pojavis στη σκηνή του Μάλμε, ερμηνεύοντας ένα από τα χειρότερα φετινά κομμάτια. Η πρόκριση της Λιθουανίας αποτελεί μυστήριο και φοβερή αδικία. Αν μία χώρα δεν άξιζε να προκριθεί, ήταν σίγουρα αυτή!

ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ
"Solayoh" - Alyona Lanskaya
Κάτι από Καλομοίρα, κάτι από Ani Lorak, κάτι, κάτι, κάτι... μας θύμισε η συμμετοχή της Λευκορωσίας, με το μίνι φόρεμα της Alyona ελάχιστα χιλιοστά κάτω από το... μοιραίο σημείο! Ξεσηκωτικό κομμάτι, εμφάνιση με ντισκομπάλα, αλλά ελλιπής και υποτονική χορογραφία.

ΜΟΛΔΑΒΙΑ
"O Mie" - Aliona Moon
Σε μία από τις "καλές" συμμετοχές του φετινού διαγωνισμού αναδείχθηκε η Μολδαβία, με την άρτια φωνητική και σκηνική της παρουσία να εντυπωσιάζει.

ΙΡΛΑΝΔΙΑ
"Only Love Survives" - Ryan Dolan
Η "βασίλισσα της Eurovision" Ιρλανδία δεν εντυπωσίασε στο έπακρον με τη φετινή της αποστολή, το κομμάτι της οποίας λίγο μας... μπέρδεψε ηχητικά! Ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο το βράδυ του Σαββάτου.

ΚΥΠΡΟΣ
"Αν με θυμάσαι" - Δέσποινα Ολυμπίου
Κομψή, καλλίφωνη και ουσιώδης ήταν η χθεσινή εμφάνιση της Δέσποινας Ολυμπίου για λογαριασμό της Κύπρου. Μόνη επάνω στη σκηνή, με μόνο της όπλο τη φωνή της, η Κύπρια τραγουδίστρια έκανε μία αξιοπρεπέστατη προσπάθεια, η οποία λόγω ανύπαρκτων συμμάχων, ναυάγησε στο κενό. Εμείς, πάντως, την χειροκροτήσαμε θερμά!

ΒΕΛΓΙΟ
"Love Kills" - Roberto Bellarosa
Άλλη μία πρόκριση-έκπληξη και μάλιστα από τη δυτική Ευρώπη. Τραγούδι μέτριο, εμφάνιση αδιάφορη. Παρ' όλα αυτά, ο 18χρονος Roberto βρέθηκε μεταξύ των χθεσινών νικητών, εξασφαλίζοντας μία θέση για το Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου. Ήταν η δεύτερη, κατά την άποψη όλων, πιο άδικη χθεσινή πρόκριση.

ΣΕΡΒΙΑ
"Ljubav Je Svuda" - Moje 3
Τα μπικουτί τους, τις πολύχρωμες πυτζάμες και τις χτένες τους έβαλαν ξανά στις βαλίτσες για την επιστροφή οι τρεις κοπέλες του συγκροτήματος Moje 3. Οι Σέρβες αποτέλεσαν τον πιο ηχηρό χθεσινό αποκλεισμό, καθώς λόγω της ύπαρξης άλλων τριών πρώην γιουγκοσλαβικών χωρών στον Α' Ημιτελικό, όλοι θεωρούσαν σίγουρη την πρόκρισή τους. Έμειναν εκτός, αλλά δικαιολογημένα δεν άξιζαν.

ΟΙ ΔΕΚΑ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΕΙΝΑΙ:
01. ΜΟΛΔΑΒΙΑ
02. ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ
03. ΕΣΘΟΝΙΑ
04. ΔΑΝΙΑ
05. ΟΥΚΡΑΝΙΑ
06. ΒΕΛΓΙΟ
07. ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ
08. ΡΩΣΙΑ
09. ΙΡΛΑΝΔΙΑ
10. ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Στον τελικό προκρίθηκαν και οι 6 πρώην Σοβιετικές χώρες, αποδεικνύοντας πως αλληλοψηφίστηκαν τρελά και οι συμμαχίες υπερίσχυσαν! Τεράστια εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως εκτός τελικού παρέμειναν και οι 4 πρώην γιουγκοσλαβικές δημοκρατίες (Σερβία, Κροατία, Μαυροβούνιο, Σλοβενία), οι οποίες παρά τη συμμαχία τους, δεν κατάφεραν να προκριθούν! Τη μεγαλύτερη εντύπωση προκάλεσε η πρόκριση της Λιθουανίας, η οποία βρισκόταν στην τελευταία θέση των προγνωστικών, και του Βελγίου που είχε παρόμοια θέση.

Μετά τον Α' Ημιτελικό ακολούθησε η Press Conference των 10 νικητών, κατά την οποία έγινε και η κλήρωση για τη σειρά εμφάνισης των χωρών στον τελικό του Σαββάτου. Η Δανία, η Ουκρανία και η Ιρλανδία θα εμφανιστούν στο δεύτερο μισό της τελικής βραδιάς (δηλαδή στις θέσεις 14-26), ενώ όλες οι υπόλοιπες που προκρίθηκαν από τον Α' Ημιτελικό θα εμφανιστούν στο πρώτο μισό (θέσεις 1-13). Η οριστική σειρά εμφάνισης θα ανακοινωθεί την Παρασκευή.
Keywords
αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , αποτελεσματα, κληρωση, ημιτελικος, σειρα, σχολια, eurovision, arena, εισιτήρια, συμμετοχή, background, love, club, εμφάνιση, gravity, rock, ροκ, σταρ, μυστήριο, ryan, κυπρος, roberto, πυτζάμες, σλοβενία, press, λιτσα πατερα, eurovision 2012, Καλή Χρονιά, eurovision 2013, ξανα, χωρες, δανια, δημοκρατια, ιρλανδια, κυπρου, μητερα, μουσικη, ουκρανια, σταρ, χθες βραδυ, ryan, αδικια, αξιζε, αρωμα, βαλιτσες, βραδυ, γεγονος, γραφεια, δευτερο, δεσποινα, δυτικη, εγκυος, εγινε, εισιτήρια, εμειναν, εμφάνιση, εξι, εσθονια, ευρωπη, ηνωμενες πολιτειες, θυμισε, ηχο, κροατια, λιουμπλιανα, λιτο, μαυροβουνιο, μελωδια, μηνες, μυστήριο, μινι, μολδαβια, ομορφη, προβληματα, πυτζάμες, ροκ, σιγουρα, σιγουρη, συζυγο, συνεχεια, συμμετοχή, τραγουδιστρια, τρελα, φανφαρες, φωνη, φωνητικη, χειροτερα, arena, background, black, club, love, χωρα, κομματι, press, roberto, rock, σκηνη, θεσεις, ξεχνας, χερια
Τυχαία Θέματα