Ανάλγητοι... (έγγραφα) !

09:41 9/11/2011 - Πηγή: TVNea
Στιγμές ντροπής, στο όνομα της οικονομικής «κρίσης», ζει το κοινωνικό κράτος. Περισσότεροι από 220.000 συνάνθρωποί μας, άτομα με αναπηρία, θα λάβουν –κατόπιν αποφάσεως του υπουργείου Εσωτερικών-  «κουρεμένα» επιδόματα.
Η μείωση αναμένεται να αγγίξει το 40% με τον...
 γενικό γραμματέα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), κ. Χρήστο Νάστα, να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου μέσω της zougla.gr.

«Είναι τεράστιο
για μας το ζήτημα, γιατί αντιλαμβάνεστε ότι αυτή την περίοδο που καλούνται οι πολίτες να πληρώσουν χαράτσια, ξαφνικά έρχεσαι με μία απόφαση και λες ότι το ποσόν που θα τους χορηγηθεί είναι 40%. Αυτούς τους ανθρώπους τους περιορίζεις τη ζωή τους σε ένα δεκαήμερο από τον δύσκολο μήνα που έρχεται», λέει

«Δεν γνωρίζουμε πότε θα δοθεί το υπόλοιπο 60%»
Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι η απόφαση του υπουργείου χαρακτηρίζεται από ασάφεια σχετικά με την χρονική περίοδο που θα καταβληθεί το υπόλοιπο 60% του ποσού των επιδομάτων. Σύντομα, κάποια στιγμή, ή ποτέ;
Στην απόφαση αναφέρεται ότι το υπόλοιπο 60% θα διατεθεί κατόπιν άλλης, νέας, απόφασης του υπουργείου Εσωτερικών μόλις πιστωθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ο λογαριασμός του υπουργείου που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και αφορά τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους των Δήμων. Δηλαδή «ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι».
Κατά τον κ. Νάστα η συνομοσπονδία επικοινώνησε με το υπουργείο Εσωτερικών  το οποίο, σε μια προσπάθεια αποποίησης ευθυνών, έριξε το «μπαλάκι» στο υπουργείο Οικονομικών και ξεκαθάρισε πως αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν άλλοι πόροι προς διάθεση.

«Δεν έχει ξανασυμβεί αυτό το πράγμα»
Εκτός των άλλων, «αλαλούμ» φαίνεται να επικρατεί και στους δήμους που καλούνται να διαθέσουν τα επιδόματα στους δικαιούχους καθώς, όπως επισημαίνει ο κ. Νάστας, οι υπηρεσίες καλούνται να δουλέψουν αναλογιστικά και να βγάλουν επιταγές που να αφορούν μόνο το 40% του ποσού που δικαιούται ο κάθε πολίτης.
«Αυτό απαιτεί για τους δήμους, οι οποίοι έχουν ελλείψεις στο προσωπικό , τουλάχιστον ένα δεκαήμερο. Δηλαδή θα κατατοπιστεί και για ένα δεκαήμερο η καταβολή του επιδόματος, για δε κάποιους άλλους δήμους λένε ότι επειδή εμείς δεν έχουμε υπηρεσίες να το κάνουμε θα περιμένουμε να μας έρθει το 60% για να το αποδώσουμε ολόκληρο στο 100%.» τονίζει εξοργισμένος. χαρακτηριστικά.Τέλος, ο γενικός γραμματέας της συνομοσπονδίας καταλήγει λέγοντας πως με αυτές τις κατάπτυστες αποφάσεις, η κυβέρνηση καταδικάζει τους αναπήρους της χώρας σε πρώτη φάση σε πείνα και σε δεύτερη φάση σε θάνατο. Δείτε την απόφαση του υπουργείου 


Keywords
Τυχαία Θέματα