Άρθρο “ύμνος” για την Αθήνα από την “Τoronto Star”

12:45 16/12/2014 - Πηγή: TVNea

Ταξιδιωτικό ρεπορτάζ για την Αθήνα και τις ομορφιές της, φιλοξενεί η δημοφιλέστερη εφημερίδα του Καναδά “Τoronto Star”, παρακινώντας τους αναγνώστες να ταξιδέψουν στη χώρα μας.
Το άρθρο του Ρίκ Στίβενς με τίτλο «Η Αθήνα, γενέτειρα του Δυτικού πολιτισμού, καθαρίζει», αναφέρει ότι οι νέοι νόμοι που περιορίζουν την οδήγηση και το “καταπληκτικό” σύστημα μετρό
έχουν αποσυμφορήσει την πόλη, όπου η μόλυνση της ατμόσφαιρας έχει υποχωρήσει και ο αέρας είναι καθαρότερος, όπως αναφέρει.

Ο δημοσιογράφος περιγράφει την Ακρόπολη, την Αρχαία Αγορά, τον πεζόδρομο της Διονυσίου Αεροπαγίτου και το Μουσείο της Ακρόπολης, ενώ κάνει αναφορά και στην κλοπή των μαρμάρων του Παρθενώνα από τον Έλγιν επί Τουρκοκρατίας.

Συνδυάζοντας το ένδοξο παρελθόν της πρωτεύουσας με το παρόν, ο δημοσιογράφος παρουσιάζει το σημερινό πρόσωπο της Αθήνας με τις ταβέρνες και τα παραδοσιακά ελληνικά εδέσματα-μεζέδες, ενώ δηλώνει αμετανόητος λάτρης της ρετσίνας.

Ο Στίβενς κλείνει το άρθρο του σημειώνοντας: «Τριγυρνώντας στον πεζόδρομο στους πρόποδες του Παρθενώνα, απολαμβάνω ένα μείγμα αρχαίας ομορφιάς, αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα και ένα πλήθος Αθηναίων που ζουν την ίδια εμπειρία με μένα».

Πηγή: ΑΠΕhttp://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα