Αρθρογράφοι:Ατιμωρησία, αναξιοκρατία και «Άγιος ο Θεός»

18:01 30/9/2011 - Πηγή: TVNea
Κείμενο του δημοσιογράφου-παρουσιαστή Πέτρου Κουσουλού, για το Tv nea
Διάβαζα τις προάλλες μια επιστολή του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, προς τον πρόεδρο της Βουλής με την οποία έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για την επικείμενη παραγραφής των ποινικών αδικημάτων βουλευτών καθώς σε λίγες ημέρες εκπνέει η Σύνοδος της Βουλής.

Σκεφτόμουν λοιπόν σε τι χώρα ζούμε. Τη χώρα της «ρεμούλας», του «βολέματος», της «ατιμωρησίας», μια χώρα στην οποία οι πολιτικοί ταγοί σπάνια λογοδοτούν -σε αντίθεση με τους κοινούς θνητούς- για τα όποια λάθη τους.
Καθόμουν και σκεφτόμουν: Siemens, Υποβρύχια, Ελικόπτερα, Ομόλογα, Βατοπέδι, σκάνδαλα τα οποία έσκασαν σαν πυροτεχνήματα, μας απασχόλησαν για λίγο και στη συνέχεια χάθηκαν στη λήθη.
Και διερωτόμουν: Υπάρχει άλλη χώρα στην οποία οι εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου συμπεριφέρονται με τόσο προκλητικό και συντεχνιακό τρόπο όπως λειτουργούν οι Έλληνες συνάδελφοί τους;
Υπάρχει άλλη χώρα στην οποία να μην μαζεύονται 30 νοματαίοι από όλα τα κόμματα προκειμένου να συστήσουν μια προανακριτική επιτροπή για τη διερεύνηση ύποπτων υποθέσεων;
Υπάρχει άλλη χώρα με τόσο ηλίθιους πολίτες και ακόμα πιο ηλίθιους πολιτικούς; Γιατί αυτό συμβαίνει. Όταν ο πολύς αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, έλεγε το μαζί τα φάγαμε δεν είχε άδικο. Καθόλου. Και ας πείραξε αρκετούς.
Στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης δεν έφαγαν ΟΛΟΙ, αλλά...( συνέχεια στο διαβάστε περισσότερα... )
έφαγαν πολλοί. Πάρα πολλοί. Έφαγαν οι δημόσιοι υπάλληλοι (ναι, υπάρχουν τέτοιο), οι οποίοι δεν πατούσαν στο γραφείο τους και έπαιρναν επίδομα ακόμα και για το. φτάρνισμα, έφαγαν οι Πολεοδόμοι, έφαγαν οι Εφοριακοί (αυτοί και αν έφαγαν), έφαγαν οι μεγαλοεργολάβοι, έφαγαν, έφαγαν.
Έφαγε ψωμί και ο απλός κοσμάκης (επί Ανδρέα) ο οποίος βόλεψε ακόμα και τα «γαιδούρια» του σε μια θέση στο Δημόσιο, έφαγαν οι κομματάρχες, οι δήμαρχοι, οι Νομάρχες. Όλοι έφαγαν! Η σχεδόν όλοι. Δεν έφαγαν βέβαια το ίδιο. Μερικοί χόρτασαν άλλοι απλά ξεγέλασαν τη «πείνα» τους. Αλλά, έτσι είναι.




Οι «ιερές αγελάδες»

Πάμε τώρα στο προκείμενο. Τον. αγώνα της κυβέρνησης-Τρόικα για την περιστολή των δαπανών και την εισροή χρημάτων στα ταμεία. Και την αγωνιώδη προσπάθεια που. καταβάλλουν για να συρρικνώσουν τον δημόσιο τομέα. Να διώξουν δηλαδή όλους εκείνους που ΑΥΤΟΙ, τόσα χρόνια, διόριζαν: Από παράθυρα, από ΑΣΕΠ, από πόρτες, από κλειδαρότρυπες! ΑΥΤΟΙ όμως τους βόλεψαν, καθαρά για ψηφοθηρικούς λόγους.

Χωρίς να κοιτάξουν ένα βιογραφικό, τις γνώσεις, τη μόρφωση, τις ικανότητες. Τους τοποθέτησαν, έτσι, ατσούμπαλα και άναρχα για τον απλούστατο λόγο ότι ήταν τα «δικά τους παιδιά». Και τώρα καλούνται να εξημερώσουν το «θηρίο» που οι ίδιοι έθρεψαν.

Ας το κάνουν! Όσο σκληρό και απάνθρωπο και αν ακούγεται ας ξηλώσουν και τις 800.000 των δημοσίων υπαλλήλων. Και ας καλέσουν, στη συνέχεια, τους ξένους κυβερνήτες μας και να τους πουν: «Επειδή εμείς είμαστε άχρηστοι και ανίκανοι, ελάτε εδώ. Χρειαζ
Keywords
Τυχαία Θέματα