«Μπες στο κλίμα » στις 11:00 στον ΣΚΑΙ

10:34 19/5/2012 - Πηγή: TVNea

Το «Μπες στο κλίμα» με τον Πέτρο Κουμπλή, ταξιδεύει μέχρι την Αργυρούπολη αναβαθμίζοντας ενεργειακά ένα σπίτι ,το Σάββατο 19 Μαΐου στις 11.00 το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Εκεί επισκέπτεται ένα ζευγάρι τον Γιάννη (επαγγελματία οδηγό ταξί) και τη Μαρία Φλινδρή, (γραφίστρια), που παντρεύτηκαν πριν μερικά χρόνια και αποφάσισαν να αλλάξουν την καθημερινότητά τους, αναβαθμίζοντας ενεργειακά το σπίτι τους. Το «ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑ» μόνωσε το μεγαλύτερο μέρος της τοιχοποιίας του σπιτιού τους ,ενός κτίσματος έκτασης 130 τ.μ. που
κατασκευάστηκε το 1980. Στη συνέχεια, αντικατέστησε το παλαιό τζάκι με καινούργιο ενεργειακό, κάτι που βελτίωσε τις συνθήκες θέρμανσης, αλλά και τις παλιές ενεργοβόρες λάμπες του σπιτιού με καινούργιες εξοικονόμησης ενέργειας. Παράλληλα, τοποθετήθηκε καινούργιος ηλιακός θερμοσίφωνας .

Τέλος ο, Πέτρος Κουμπλής μαζί με το ζευγάρι ανακύκλωσαν συσκευασίες καθημερινής χρήσης στους μπλε κάδους, ενώ η Μαρία πήρε χρήσιμες συμβουλές για την οικονομικότερη χρήση του νερού στις βρύσες της κουζίνας, ένα χώρο όπου κάθε νοικοκυρά περνά πολλές ώρες καθημερινά.

Στο επεισόδιο περιλαμβάνονται οι εξής ενότητες :
Διαβάστε περισσότερα>>http://tvnea.blogspot.com/
Keywords
Τυχαία Θέματα