Χριστόφορος Πέσκιας:Για οικονομικούς λόγους ειμαι στο Top Chef

12:11 22/10/2010 - Πηγή: TVNea
Ο Χριστόφορος Πέσκιας ένας από τους καλύτερους chef στην Ελλάδα μιλάει για την συμμετοχή του ως κριτής στο νέο πρόγραμμα μαγειρικής του ΑΝΤ1 το “Top Chef” και μας αποκαλύπτει όσα δεν γνωρίζουμε για εκείνον.Από παιδί θέλατε να ασχοληθείτε με τη μαγειρική;«Όχι. Ξεκίνησα να μαγειρεύω από τα 24 μου, πιο πριν εργαζόμουν σε ξενοδοχεία σαν
ρεσεψιονίστ, σε οικοδομές, έκανα ακόμα και το λαντζέρη. Θυμάμαι μάλιστα ότι έλεγα στους γονείς μου ότι ήθελα να γίνω ηθοποιός. Στα 20 μου πήγα στη Βοστόνη για να σπουδάσω διοίκηση επιχειρήσεων και εκεί ανακάλυψα το πάθος μου με την μαγειρική. Ήταν σαν να γνώρισα έναν άλλο κόσμο, ο οποίος με είχε συναρπάσει. Μαγείρευα συνέχεια και μου άρεσε».Ποια ήταν τα πρώτα φαγητά που φτιάξατε;«Ριζότο, φασολάκια λαδερά, καρμπονάρα, απλά πράγματα. Όταν πια επέστρεψα στην Αθήνα, το 1992, στα 28 μου χρόνια, ξεκίνησα να εργάζομαι στο Dush στην Κηφισιά σαν μάγειρας».Τι θυμάστε από τα παιδικά σας χρόνια;«Μεγάλωσα στο Βαρώσι της Κύπρου. Είχα ήσυχα παιδικά χρόνια, ήμουν καλός μαθ
Keywords
Τυχαία Θέματα