Εφιαλτικός κύκλος για τον ''Σουλεϊμάν τον μεγαλοπρεπή''

10:30 21/8/2013 - Πηγή: TVNea
Ο τρίτος κύκλος του «Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή» έχει αποκτηθεί από τον ΑΝΤ1, οι φαν αδημονούν για την πρεμιέρα και το «TV Εθνος» αποκαλύπτει τις εξελίξεις ως το φινάλε του κύκλου, με αποκορύφωμα έναν εφιάλτη του Σουλεϊμάν.
Με τη σκιά της Χουρέμ να βαραίνει ακόμα πάνω από την πρωτεύουσα και την κηδεία
της Χατιτζέ να βυθίζει το παλάτι σε νέο πένθος, η Μιχριμάχ δεν χάνει την ευκαιρία και παίρνει στα χέρια της την κατάσταση. Πρώτη της δουλειά; Αναθέτει στον Μαλκότσογλου να κάνει τα αδύνατα δυνατά, να κινήσει γη και ουρανό για να εντοπίσει τον Αλί Αγά. Ο Αλί Αγάς είναι ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από την εντολή να παραδοθεί το ψεύτικο γράμμα που καλούσε τη Χουρέμ στην Κόνια.

Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο Ιλάιας -ένας από τους γενίτσαρους στη Μανίσα- έρχεται όλο και πιο κοντά στον Μεχμέτ, σχεδιάζοντας με αυτό τον τρόπο πολύ πιο εύκολα τη δολοφονία του, κατόπιν φυσικά εντολής της Μαχιντεβράν.
Το δολοφονικό του σχέδιο μπαίνει σε εφαρμογή, όταν ένα βράδυ βρίσκει την ευκαιρία και του ρίχνει υπνωτικό στο φαγητό και, όταν ο πρίγκιπας αποσύρεται για ύπνο στη σκηνή του, εκείνος απελευθερώνει δίπλα στο κρεβάτι του ένα δηλητηριώδες φίδι. Τελικά, το σατανικό αυτό δολοφονικό σχέδιο δεν εκτελείται με επιτυχία, καθώς μια αντιπροσωπεία ζητάει επειγόντως να δει τον Μεχμέτ κι έτσι ο Ιλάιας αναγκάζεται να τον ξυπνήσει!
Την ίδια ώρα, η Σαχ λέει στη Μιχριμάχ ότι θα την επισκέπτεται συχνά, αλλά η μικρή τής απαντά ότι δεν θέλει να τη βλέπει. Λίγο αργότερα, η μικρή θα πιάσει την τροφό της κόρης της, Εμινέ, να ανακατεύει τα συρτάρια της Χουρέμ κι εκείνη, πάνω στον πανικό της, εννοείται πως ομολογεί ότι την έχει βάλει η Σαχ. Αποτέλεσμα; Τελείως απροσδόκητα την καλεί και πάλι στο παλάτι, για ένα ιδιαίτερο δείπνο με πολλές αποκαλύψεις και πολλά απρόοπτα.
Η Μαχριμάχ καταφέρνει να έχει στα χέρια της τη γραπτή ομολογία της Εμινέ για ό,τι έκανε κι έτσι, με αυτό τον τρόπο, διατάσσει τη θεία της να φύγει για πάντα από την πρωτεύουσα, αφήνοντας όλη της την περιουσία στο ίδρυμα της Χουρέμ.
Ας γυρίσουμε, όμως, και πάλι στο... στρατόπεδο του Ιλάιας και του Μεχμέτ. Εχοντας αποτύχει ο Ιλάιας να σκοτώσει τον Μεχμέτ, αποφασίζει να βάλει ακόμα ένα σατανικό σχέδιο μπροστά.
Στη Μανισα έχει ξεσπάσει επιδημία ευλογιάς κι έτσι ο ίδιος φροντίζει και επισκέπτεται ένα ίδρυμα με ασθενείς και κλέβει ένα μολυσμένο κομμάτι υφάσματος. Καθώς εξασκείται με τον πρίγκιπα στην ξιφασκία, τον πληγώνει ελαφρά και στη συνέχεια, νιώθοντας, υποτίθεται, τύψεις, τον επισκέπτεται στη σκηνή του και προσφέρεται να του περιποιηθεί το τραύμα. Δένει, λοιπόν, επάνω στην πληγή το μολυσμένο ρούχο και αφήνει την αρρώστια να κάνει όλα τα υπόλοιπα..
Το ίδιο βράδυ ο Σουλεϊμάν βλέπει σε εφιάλτη τον γιο του, μεγάλο πια, να ανεβαίνει στον θρόνο του, ενώ παράλληλα ο Μεχμέτ υποφέρει, μιας και δεν μπορεί να αναπνεύσει, και ουρλιάζει από τον πόνο. Η Μαχριμάχ ζητάει να τον δει, αλλά, μιας και η ασθένεια είναι κολλητική, δεν της επιτρέπεται η είσοδος. Τελικά, μόλις μπαίνει στο δωμάτιο, βλέπει τον αδελφό της νεκρό! Ετσι, ο Σουλεϊμάν δέχεται ακόμα ένα ισχυρό χτύπημα...
Η επιστροφή της Χουρέμ ή, για να ακριβολογούμε, η επιστροφή της νέας Χουρέμ, (Βαχιντέ Γκιορντούμ) γίνεται στο τελευταίο επεισόδιο του τρίτου κύκλου του «Σουλεϊμάν», λίγο πριν πέσουν οι τίτλοι του τέλους.ΝΑΝΣΥ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ / Τv Έθνος
Keywords
Τυχαία Θέματα