Ειδήσεις στα αγγλικά από την ΕΡΤ

16:01 25/9/2011 - Πηγή: TVNea
ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ
Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου της ΕΡΤ, το δορυφορικό πρόγραμμα της κρατικής ραδιοτηλεόρασης που απευθύνεται στους Έλληνες ομογενείς απανταχού, θα μεταδίδει από την μεθεπόμενη Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου ένα καθημερινό δελτίο ειδήσεων στην αγγλική γλώσσα.  Το δελτίο θα τιτλοφορείται ως «News 4U» και θα μεταδίδεται καθημερινά στις 16:30 το απόγευμα από την συχνότητα της ERT World.  Σκοπός του ξενόγλωσσου
δελτίου, η συγκέντρωση όλων των τελευταίων νέων και εξελίξεων της χώρας μας, γύρω από τους άξονες: πολιτική-κοινωνία-οικονομία, ενώ στην παρουσίαση ο Νίκος Αγγελίδης και η Μαριάννα Πετράκη.
Αν και το δελτίο απευθύνεται κυρίως στους Έλληνες τρίτης και τέταρτης γενιάς, γεννάται το ερώτημα που ήταν η κρατική τηλεόραση όλον αυτόν τον καιρό? Επί ενάμιση χρόνο ξένα πρακτορεία, εκπομπές και ξένα δημοσιεύματα βολοδοσκοπούσαν εναντίον της Ελλάδος με ανθελληνικά και κυρίως παραπλανητικά ρεπορτάζ. Παρά το γεγονός ότι η δορυφορική τηλεόραση της ΕΡΤ κατέχει ισχυρά κανάλια μετάδοσης (μεταδίδεται μέσα από εφτά δορυφόρους σε κάθε γωνιά του πλανήτη, ενώ υπάρχει στα βασικά συνδρομητικά πακέτα μεγάλων καλωδιακών δικτύων της Ευρώπης, Αμερικής και Αυστραλίας), δεν κατάφερε να αξιοποιήσει σωστά και επικοινωνιακά τις δυνάμεις της.

Δείτε το Trailer

Keywords
Τυχαία Θέματα