Εκλογές ΝΔ: Πρώτος Μεϊμαράκης - Δεύτερος Μητσοτάκης - Δεύτερος γύρος στις 10 Ιανουαρίου

08:16 21/12/2015 - Πηγή: TVNea

Κλειδώνει όπως φαίνεται το αποτέλεσμα στη ΝΔ, με τη μέχρι τώρα ροή των αποτελεσμάτων να δίνει νικητή, με μεγάλη διαφορά μάλιστα, τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Ωστόσο, ο νέος πρόεδρος της ΝΔ θα αναδειχθεί, όπως όλα δείχνουν, στο δεύτερο γύρο, στις 10 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες με καταμετρημένο το 50% των εκλογικών τμημάτων τα απότελέσματα διαμορφώνονται
ως εξής:

Μεϊμαράκης: Στο 40%Μητσοτάκης: Κοντά στο 30% Τζιτζικώστας: Λίγο πάνω από το 20%Γεωργιάδης: Κάτω από 10%

Ο δεύτερος γύρος θα βγάλει πρόεδρο στη ΝΔ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με το που άρχισε να σχηματίζεται εικόνα για το αποτέλεσμα, δεν άφηνε κανένα περιθώριο παραίτησης υπέρ του πρώτου. Αντίθετα, ξεκαθάρισε ότι θα πάει κανονικά σε δεύτερο γύρο και ότι μάλιστα θα βγει πρώτος.

Την πρόθεσή του αυτή επιβεβαίωσε στη δήλωση που έκανε μετά τα μέσανυχτα, όπου και ξεκαθάρισε ότι θα είναι στον δεύτερο γύρο, ενώ απηύθυνε έκκληση στους ψηφοφόρους της ΝΔ. «Απευθύνομαι προσωπικά στους 400.000 πολίτες, σας καλώ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για μία νέα εποχή στη ΝΔ», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «στις 11 Ιανουαρίου ξημερώνει μία νέα εποχή για τη ΝΔ και την Ελλάδα».

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους του κόμματος και σημείωσε: «Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Σήμερα παραδοσιακοί ψηφοφόροι ενώθηκαν με χιλιάδες νέους. Έστειλαν μήνυμα να κάνουμε την ΝΔ μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. Έστειλαν όμως μήνυμα και κατά της ανίκανης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ».

Μεϊμαράκης: Μήνυμα στην κυβέρνηση η μαζική προσέλευση στις κάλπες

Από την πλευρά του ο κ. Μεϊμαράκης, μιλώντας σε δημοσιογράφους, τόνισε ότι η μαζίκη προσέλευση του κόσμου στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου της ΝΔ ήταν μια απάντηση στην κυβερνητική πολιτική από την οποία δεν είναι ευχαριστημένοι οι πολίτες. Οσον αφορά το αποτέλεσμα δήλωνε ότι η εκλογή θα πάει σε δεύτερο γύρο και δεν τίθεται θέμα περί του αντιθέτου.

iefimerida.grhttp://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα