ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΚΗΣ:Λέμε οχι στις κραυγές και τον λαϊκισμό!

14:45 26/7/2011 - Πηγή: TVNea
Ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος και ο Δημήτρης Τάκης παίρνουν τη σκυτάλη από τους Καμπουράκη - Οικονομέα και θα βρίσκονται καθημερινά από τις 7 το πρωί στις επάλξεις της ενημέρωσης. Η εκπομπή "Πρωινό Mega" κάνει πρεμιέρα για ακόμη μία χρονιά, σε ένα καυτό ειδησεογραφικά και πολιτικά καλοκαίρι.
Οι Ιορ. Χασαπόπουλος και Δ. Τάκης δίνουν τον δικό τους τόνο και το προσωπικό τους στίγμα στην πρωινή ενημέρωση.
-Τα τελευταία χρόνια έχετε συνδεθεί ως το δίδυμο της καλοκαιρινής ενημέρωσης, "θυσιάζοντας" τις διακοπές σας, και
μάλιστα ύστερα από έναν δύσκολο χειμώνα με πρωινά ξυπνήματα και δελτίο.
ΙΟΡ. Χ.: Μετά από τόσα χρόνια μαζί, είναι φυσικό να σε συνδέουν ως ένα από τα δίδυμα της ενημέρωσης. Οταν υπάρχει συνεννόηση, όλα μπορούν να γίνουν και οι διακοπές να συνδυαστούν και η δουλειά να γίνει όσο γίνεται καλύτερα. Στη δημοσιογραφία, όπως και σε άλλα επαγγέλματα, ισχύει το δόγμα: "Βρες να κάνεις μια δουλειά που αγαπάς για να μη δουλέψεις ποτέ σου".
Δ.Τ.: Η αλήθεια είναι ότι φέτος είναι η πέμπτη χρονιά που το Mega μάς εμπιστεύεται την πρωινή ενημέρωση και μετά από τόσα χρόνια, ε ναι, νομίζω ότι υπάρχει πλέον η σύνδεση που αναφέρετε. Επειδή για μένα η ενημέρωση είναι πια ένας τρόπος ζωής που έχω επιλέξει συνειδητά, δεν αισθάνομαι επ' ουδενί ότι "θυσιάζω" τις διακοπές μου. Αλλωστε πιστεύω ότι για να πάρεις κάτι πρέπει να δώσεις κάτι. Ωστόσο, και φέτος θα ξεκλέψω δέκα ημέρες σε ένα καυτό ειδησεογραφικά και πολιτικά καλοκαίρι, σε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη για όλους μας.
-Οι "καλοκαιρινοί" θεωρούνται αντικαταστάτες. Αν και έχετε παρουσία και τον χειμώνα σε εκπομπές και δελτίο, αισθάνεστε έτσι;
ΙΟΡ. Χ.: Θα παραφράσω τη λαϊκή ρήση και θα σου πω ότι "τα νεκροταφεία είναι γεμάτα αντικαταστάτες". Στην ενημέρωση και μάλιστα σε τέτοιες περιόδους που οι εξελίξεις είναι τόσο ραγδαίες και σημαντικές σημασία έχει οποιαδήποτε ώρα της ημέρας να υπάρχει σοβαρή υπεύθυνη και ολοκληρωμένη ενημέρωση είτε από τις ζωντανές εκπομπές είτε από τα δελτία ειδήσεων και γι' αυτό παλεύουμε συνεχώς στο MEGA.
Δ.Τ.: Σε έναν τηλεοπτικό σταθμό όπως το Mega, η έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση είναι αλυσίδα που δεν σπάει και παρέχεται όλο τον χρόνο χωρίς διακοπές. Συνεπώς, δεν πιστεύω στους αντικαταστάτες, πιστεύω στους συνεχιστές της ενημέρωσης. Τόσο ο Ιορδάνης όσο κι εγώ είμαστε πολιτικοί συντάκτες, οπότε αυτή είναι η κύρια δουλειά μας. Το καλοκαίρι που παίρνουμε τη σκυτάλη από τον Δημήτρη Καμπουράκη και τον Γιώργο Οικονομέα, δίνουμε τον δικό μας τόνο και το προσωπικό μας στίγμα στην πρωινή ενημέρωση του σταθμού και συνεχίζουμε αυτό που γίνεται όλη τη χρονιά.

-Πώς γίνατε τηλεοπτικό δίδυμο; Υπήρξαν στιγμές που "κοντραριστήκατε";
ΙΟΡ. Χ.: Η ιστορία ξεκινάει πολύ παλιά από τις πρωινές καθημερινές εκπομπές με την Αννα Παναγιωταρέα. Μετά από ένα διάλειμμα, ο διευθυντής ειδήσεων του MEGA, ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος, μας εμπιστεύτηκε την καλοκαιρινή ζώνη τα τελευταία πέντε χρόνια και έτσι προέκυψε το δίδυμο. Αλίμονο αν δεν είχαμε κόντρες μεταξύ μας. Παλιά, πο
Keywords
Τυχαία Θέματα