Με το «Χρυσό Παράσημο Ανθρωπιστικής Αξίας» τιμήθηκε η Μαρί Κυριακού

15:46 11/11/2011 - Πηγή: TVNea
Με το «Χρυσό Παράσημο Ανθρωπιστικής Αξίας» τιμήθηκε η Μαρί Κυριακού από τον Διεθνή Αυστριακό Οργανισμό «ALBERT SCHWEITZER», στη Βιέννη.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Παλιό Δημαρχείο της Βιέννης και η Μαρί Κυριακού, ήταν η μοναδική Ελληνίδα που έλαβε αυτή την τιμή.
Σε μια σεμνή, αλλά λαμπρή τελετή, ο Πρόεδρος του «Διεθνή Αυστριακού Ανθρωπιστικού Οργανισμού», κ. Γιόρκ Στάινερ, βράβευσε με το «Χρυσό Παράσημο» την κυρία Κυριακού, η οποία και ευχαρίστησε θερμά για την τιμή.
Για το έργο της Μαρί Κυριακού, μίλησαν ο Πρόεδρος
του Οργανισμού Albert Schweitzer, κ. Σταινερ και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Παραρτήματος του «Οργανισμού Βαρόνος», Τόνυ Μπρέιτελ. Μέσα από την εκπομπή, δήλωσαν: «Η κυρία Κυριακού, παρουσιάζει εθελοντικές οργανώσεις και ασχολείται με την επίλυση κοινωνικών προβλημάτων. Ενώ, έχει αναπτύξει πολλές δράσεις για την ανακούφιση των συνανθρώπων μας»....
Η Μαρί Κυριακού σε δήλωσή της, ανέφερε ότι «Είναι ιδιαίτερα περήφανη και συγκινημένη» και πρόσθεσε ότι «Εδώ και πέντε χρόνια, στηρίζει μαζί με την ομάδα της εκπομπής «ΜΕ ΑΓΑΠΗ», εθελοντικές οργανώσεις, κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, αλλά και εκατοντάδες παιδιά». Ιδιαίτερη αναφορά, έκανε και στον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ, λέγοντας ότι «Ακόμη και σε αυτή τη δύσκολη οικονομική κατάσταση, ενθαρρύνει πάντα, κάθε ανθρωπιστική ενέργεια και προσπάθεια».

Στην ίδια εκδήλωση, δόθηκαν βραβεία σε επιφανείς Έλληνες της Αυστρίας, από το Ίδρυμα «Τζώρζ Μπεστ Κωστάκος».

Ο Πρόεδρος του Αμερικανικού Παραρτήματος του Ιδρύματος «Νίκος Φλώρος», δήλωσε ότι «Είναι μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα, η απονομή του «Χρυσού Παράσημου» στη Μαρί Κυριακού και τόνισε, πόσο πολύ σπουδαίο είναι το ανθρωπιστικό της έργο».


Keywords
Τυχαία Θέματα