Ο Μητσοτάκης ετοιμάζει αναδιάταξη του κόμματος

12:31 22/2/2016 - Πηγή: TVNea
Σε εσωτερικό ανασχηματισμό ενδέχεται να προχωρήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ,αμέσως μετά το συνέδριο της ΝΔ. Και για όσους σπεύσουν να εκτιμήσουν ότι αυτό θα συμβεί επειδή ο πρόεδρος της ΝΔ δεν είναι ικανοποιημένος από τους τομεάρχες και το επιτελείο τους, αυτό δεν ισχύει, και το ζήτημα είναι καθαρά λειτουργικό.

Στο συνέδριο της ΝΔ
όπου θα οριστικοποιηθούν οι συνθέσεις των οργάνων του κόμματος ,θα προκύψουν αρκετές καραμπόλες που θα προκαλέσουν αλλαγές σε ολόκληρο το οργανόγραμμα σε επίπεδο προσώπων .Η σύνθεση των νέων οργάνων μπορεί να οδηγήσει στελέχη εκτός των σημερινών τους θέσεων αφού τα νέα τους καθήκοντα δεν θα μπορούν να τα επιτελούν παράλληλα με τα τωρινά.

Είναι άλλωστε πάγια θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην δημιουργεί «υπερσυγκέντρωση» αρμοδιοτήτων σε ένα πρόσωπο και αυτό το μοντέλο θα υιοθετηθεί πλήρως στη νέα δομή που θα έχει, μετά το συνέδριο, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Βουλευτές και στελέχη θα έχουν συγκεκριμένες αρμοδιότητες είτε από τη θέση των οργάνων του κόμματος είτε από τη θέση που θα ορίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αυτό σημαίνει ότι μπορεί να δούμε αλλαγές στη σύνθεση των τομεαρχών, όπως θα δούμε και αλλαγές στη σύνθεση των υπαρχουσών οργάνων του κόμματος. Πρόθεση επίσης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να υπάρξει απόλυτος διαχωρισμός αρμοδιοτήτων ώστε από την μια πλευρά να μπορεί να γίνει ουσιαστική «δουλειά» και από την άλλη να μπορεί ο ίδιος να αποδίδει ευθύνες σε συγκεκριμένο πρόσωπο εάν αυτό κριθεί απαραίτητο. Χαρακτηριστική η φράση συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο newpost ότι «η ΝΔ δεν θα γίνει ένας χαοτικός δημόσιος οργανισμός όπου όλοι δηλώνουν αναρμόδιοι. Όποιος αναλάβει θέση θα έχει και την ευθύνη πράξεων και λόγων»http://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα