Ποιοί Έλληνες ηθοποιοί πρωταγωνίστησαν σε κυπριακές σειρές;

10:01 12/8/2013 - Πηγή: TVNea
Από τότε που χτύπησε η κρίση την πόρτα της τηλεόρασης και λιγόστεψε η ελληνική μυθοπλασία κάποιοι ηθοποιοί μετανάστευσαν στη Κύπρο,για να βγάλουν εκεί ένα κομμάτι ψωμί!
Πάμε να δούμε ποιοί είναι αυτοί και σε ποιές κυπριακές παραγωγές συμμετείχαν;

Ξεκινώ με την σειρά όπου συμμετείχαν μια πλειάδα ηθοποιών την δραματική σειρά ''Σε φόντο κόκκινο'' όπως: Γιάννης Τσιμιτσέλης, Στράτος Τζώρτζογλου, Ναταλία Δραγούμη, Γιάννης Βόγλης, Παναγιώτης Μπουγιούρης & Κάτια Νικολαίδου, η οποία μάλιστα κράτησε έναν από τους βασικούς ρόλους στη πετυχημένη σειρά του Sigma
που διήρκησε τέσσερα χρόνια.

Η δεύτερη έχει πάλι τόσους ηθοποιούς όσους και η προηγούμενη και ανήκει στο ίδιο κανάλι αλλά είναι κωμική ''Αλλού ξημερωμένοι'' με τους Θανάση Ευθυμιάδη, Μιχάλη Μαρίνο, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Μαρία Καβογιάννη, Μαρία Λεκάκη & Πέτρος Σεργάκης.

Μια ακόμα δραματική σειρά του Sigma στην οποία συμμετείχαν Έλληνες ηθοποιοί είναι τα ''Άσπρα μπαλόνια''οι: Αντώνης Καρυστινός, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Πέτρος Σεργάκης, Δημήτρης Βερύκιος & η Ασπασία Τζιτζικάκη είναι κάποιοι από αυτούς.

Σε άλλη μια κωμωδία του Sigma συγκεκριμένα στο ''Ζωή ποδήλατο'' πήραν μέρος οι ωραίοι της ελληνικής τηλεόρασης Γιάννης Τσιμιτσέλης, Δημήτρης Βλάχος & Γιάννης Σπαλιάρας.

Στη δραματική σειρά του Mega Κύπρου ''Γυμνοί άγγελοι'' πρωταγωνίστησαν: ο Αλέξανδρος Σταύρου, ο Τόνυ Δημητρίου, ο Ιωσήφ Μαρινάκης και ο Χρήστος Γιάνναρης. Ενώ στη δραματική σειρά του ΑΝΤ1 Κύπρου ''Πανσέληνος'' ο Μέμος Μπεγνής και ο Δημήτρης Βλάχος.

Στη δραματική σειρά ''Βάλς με 12 θεούς'' του ΑΝΤ1 Κύπρου που προβάλλεται και στην Ελλάδα είδαμε τους: Μάνο Παπαγιάννη, Κάτια Δανδουλάκη & Στράτο Τζώρτζογλου. Ενώ στο MEGA Κύπρου ο Περικλής Κασσανδρινός, ο Γιώργος Νινιός και η Νικολέτα Καρρά συνεργάστηκαν στο δράμα ''Το τρίτο σημάδι''.

Η δραματική σειρά του PIK ''Μοιραία φεγγάρια'' ενώνει παλιούς ηθοποιούς όπως τον Φίλιππο Σοφιανό, την Μιμή Ντενίση και τον Δημήτρη Βερύκιο.

Στις παρακάτω κυπριακές σειρές που θα αναφέρω πρωταγωνιστούσαν δυο - δυο οι Έλληνες ηθοποιοί. Ο Μάξιμος Μουμούρης μαζί με τον Άγη Εμμανουήλ στη σειρά του ΑΝΤ1 Κύπρου ''Έλενη η πόρνη''. Στο MEGA Κύπρου η Φαίη Ξυλά και ο Περικλής Κασσανδρινός στο δράμα ''Πόρτα κλειδωμένη'', σε άλλο ένα δράμα του καναλιού, ''Μηδέν'' ο Παναγιώτης Μπουγιούρης & η Ευδοκία Ρουμελιώτη, ενώ στη κωμωδία ''Daddy cool'' του καναλιού είδαμε ξανά τον Σάκη Μπουλά μαζί με την Νικολέτα Καρρά.

Στιγμές γέλιου χάρισαν ο Τάκης Παπαματθαίου μαζί με την Φιλίτσια Καλογεράκου στη σειρά του Plustv ''Diet please'', αντιθέτως στιγμές δράματος ο Χρήστος Λούλης με τον Τόνυ Δημητρίου στο ''Μίλα μου'' του PIK, σε άλλο δράμα του καναλιού ο Φίλιππος Σοφιανός και ο Τόνυ Δημητρίου βρίσκονται ''Στην άκρη του παραδείσου''.

Και τέλος αυτοί που πρωταγωνίστησαν σε μια κυπριακή παραγωγή μόνοι τους:
Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης στο ''Μόνο μια φορά'' (Sigma), o Γιάννης Τσιμιτσέλης στα ''Βήματα στην άμμο'' (PIK), ο Τάσος Χαλκιάς στην ''Επιστροφή'' (Sigma), ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης στη ''Πρεμιέρα'' (ΑΝΤ1 Κύπρου), o Χρήστος Λούλης στο ''Εκείνο το καλοκαίρι'' (ΑΝΤ1 Κύπρου), η Μαρία Κορινθίου πήρε μέρος στη σειρά ''Ο νόμος της εκδίκησης'' (Sigma), ο Τόνυ Δημητρίου που έχει κάνει πολλές δουλειές στην κυπριακή τηλεόραση έπαιξε και στις δραματικές σειρές ''Ό,τι αγάπησα'' (ΑΝΤ1 Κύπρου) & ''Ένοχα μυστικά'' (MEGA Κύπρου) και η Παναγιώτα Βλαντή που πρωταγωνίστησε και θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί και του χρόνου στο ''7 ουρανοί και σύννεφα αλήτες'' του Sigma.

Σύνολο 24 κυπριακές σειρές που θα μπορούσαν να προβληθούν άνετα και στην Ελλάδα,τώρα τα τελευταία χρόνια που σχεδόν έχουν εξαφανιστεί οι ελληνικές σειρές λόγω του ότι μεγαλοκαναλάρχες υποστηρίζουν πως μια ξένη σειρά που αγοράζουν είναι φθηνότερη από ένα γύρισμα επεισόδιου.

Αλλά απορώ γιατί δεν σκέφτονται να τα αγοράσουν τα μικρά και περιφερειακά κανάλια που από άποψη τηλεθέασης θα βγουν κερδισμένοι.
Keywords
Αναζητήσεις
ελινικες;σειρες;τις;τιλεορασις;με;τσοντα;
Τυχαία Θέματα