Πόσο πάει η μπίρα στο... Oktoberfest?

16:26 18/9/2011 - Πηγή: TVNea
Με το παραδοσιακό τελετουργικό, την πορεία των μπυροπωλών και την πρώτη δοκιμή από τον δήμαρχο της πόλης ξεκίνησε η 201η εκδήλωση της μεγαλύτερη γιορτή μπύρας στον κόσμο. Ο λόγος φυσικά για το Οκτόμπερφεστ που διεξάγεται εδώ και δύο αιώνες στο Μόναχο της Γερμανίας και προσελκύει κάθε χρόνο πάνω από 7 εκατομμύρια επισκέπτες (όσους πολίτες έχει η μισή Ελλάδα). Δεκάξι μέρες διαρκεί το πανηγύρι, ενώ καταναλώνονται πάνω από 8 εκατομμύρια λίτρα μπίρας.Μέχρι και 9,20€ θα πρέπει να καταβάλουν οι επισκέπτες για ένα λίτρο μπίρας, ενώ όσοι θέλουν να πιουν μία Coca Cola
θα πληρώσουν έως και 10€ για ένα λίτρο! Αυξημένο είναι και το εμφιαλωμένο νερό που έχει περάσει πια το φράγμα των ...
7€ ανά λίτρο. Όσοι θέλουν να συνοδεύσουν το ποτό τους με φαγητό. Το μισό κοτόπουλο έχει 10€ και φτάνει έως και 20€ για ένα κιλό βόδι.
Το εισιτήριο στους χώρους της εκδήλωσης είναι ελεύθερο, ωστόσο από φέτος επιβάλλεται ειδικό τέλος 3€ σε όσους χρησιμοποιούν την παλιά ιστορική είσοδο. Για να καθίσει κανείς σε μία από τις λίγες σκηνές θα πρέπει φυσικά να φροντίσει για την παραγγελία. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η κάθε παραγγελία βγαίνει σε μορφή ειδικών κουπονιών που κοστίζει από 20 έως 80€.
Γίνεται αντιληπτό πως η πόλη του Μονάχου μέσα σε 16 μέρες καταφέρνει έσοδα 800 εκατομμυρίων Ευρώ, ενώ ο κάθε επισκέπτης αφήνει κατά μέσο όρο περίπου 20-30€ μόνο στους χώρους του Οκτόμπερφεστ.
Keywords
Τυχαία Θέματα