Πρεμιέρα για: Γ.Νινιό,Φ.Μακρή,Δ.Μανουσάκη και τους ''Δύο Θεούς''

10:16 21/9/2011 - Πηγή: TVNea
Στο έργο πρωταγωνιστούν οι: Γιώργος Νινιός, Φώτης Μακρής, Διονύσης Μανουσάκης.Οι ''Δύο Θεοί'' σηκώνουν την αυλαία της παράστασης τους, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, ''κηρύσσοντας'' έτσι την έναρξη της θεατρικής σεζόν 2011-2012.
Ο Θεατρικός Οργανισμός Νέος Λόγος παρουσιάζει στο Studio Μαυρομιχάλη (Μαυρομιχάλη 134,Εξάρχεια), για 2η χρονιά το έργο του Λένου Χρηστίδη, "Δύο Θεοί'', σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή.
Το συγκεκριμένο έργο είχε πάρει το
1999 το βραβείο ''Κάρολος Κουν'', ως το καλύτερο ελληνικό θεατρικό έργο εκείνης της χρονιάς.
Λίγα λόγια για το έργο...Η δράση τοποθετείται κάπου στο μέλλον με τους δύο ήρωες, τον Πάτρικ και τον Μιγκέλ να βρίσκονται για χρόνια κλεισμένοι σ' ένα ίδρυμα παλεύοντας να απεξαρτητοποιηθούν από τον εθισμό τους στη χρήση κομπιούτερ. Έξω από το ίδρυμα ο κόσμος έχει χωριστεί σε δύο υπερκράτη, την Αμερική και την Ευρασία, που με την έναρξη του έργου, μαθαίνουμε ότι βρίσκονται στα πρόθυρα πολεμικής σύρραξης με χρήσησ πυρηνικών όπλων.
Οι δύο φίλοι,τότε, αποφασίζουν να χρησιμοποιήσουν το κομπιούτερ, που κρυφά έχουν φέρει στο δωμάτιο τους, για να καταγράψουν την ιστορία του ανθρώπινου γένους σε μία δισκέτα, έτσι ώστε αν κάποτε κατοικηθεί ξανά ο πλανήτης, οι νέοι του κάτοικοι να πληροφορηθούν την ύπαρξη αυτού του πολιτισμού που πλησιάζει στο τέλος του...
Συντελεστές:Σκηνοθεσία: Φώτης ΜακρήςΣκηνικά-κοστούμια: Γιώργος ΖιάκαςΜουσική επιμέλεια: Νίκος ΒίττηςΦωτισμοί-βίντεο: Στέφανος ΚοπανάκηςΒοηθοί σκηνοθέτη: Μαρία Παρτσαφά, Αναστασία Σαλαμπάση
ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝΠαρασκευή & Σάββατο: 9.15 μ.μ. Κυριακή: 7.00 μ.μ.
Γενική είσοδος: 18 ευρώΚάθε Παρασκευή,γενική είσοδος: 12 ευρώΦοιτητικό-νεανικό,άνω των 65: 14 ευρώ
Keywords
Τυχαία Θέματα