Πρεμιέρα για το "Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι"!

16:32 7/10/2012 - Πηγή: TVNea
Πέντε χρόνια μετά τον εξαιρετικό "El Greco", ο καίριος σκηνοθέτης αξιώσεων, Γιάννης Σμαραγδής, μας παρουσιάσει ακόμη μία διεθνούς παραγωγής ταινία οσκαρικών προδιαγραφών! Κατέχοντας απόλυτα την τέχνη να ξεχωρίζει σε κάθε του επαγγελματική κίνηση, ο βραβευμένος σκηνοθέτης μας κατάφερε εν μέσω χαλεπών οικονομικά καιρών, να δώσει στο φιλοθεάμων κοινό ένα άρτιο και καλαίσθητο αποτέλεσμα.

Το "Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι" αναβιώνει τη ζωή και τη δράση του εθνικού μας ευεργέτη, Ιωάννη Βαρβάκη, ο οποίος ξεκίνησε από τα ηρωικά Ψαρά
ως πειρατής στο Αιγαίο πέλαγος, για να μεταβεί στην αυλή της Μεγάλης Αικατερίνης της Ρωσίας, η οποία του παραχωρεί το μονοπώλιο εμπορίου στο χαβιάρι, αποκτά πλούτη και καταλήγει στην Ελλάδα του 1821, ως εξέχον μέλος της Φιλικής Εταιρείας, ενισχύοντας την απελευθέρωση του έθνους από τους Οθωμανούς.

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο (αυτόν του Ιωάννη Βαρβάκη) υποδύεται ο Γερμανός ηθοποιός Σεμπάστιαν Κοχ, πρωταγωνιστής της βραβευμένης με όσκαρ ταινίας "Οι ζωές των άλλων". Στο διεθνές καστ των πρωταγωνιστών συμπεριλαμβάνονται η ντίβα του γαλλικού σινεμά Κατρίν Ντενέβ, η οποία υποδύεται την Μεγάλη Αικατερίνη της Ρωσίας, ο Βρετανός Τζον Κλιζ, γνωστός από τις ταινίες των Μόντι Πάϊθον και σειρά ταινιών Τζέιμς Μποντ και ο Ισπανός Χουν Ντιέγκο Μπόττο, βραβευμένος για τον ρόλο του ιεροεξεταστή στον "Ελ Γκρέκο" του Γιάννη Σμαραγδή. Την ελληνική ταυτότητα στο cast δίνουν ο Λάκης Λαζόπουλος, η Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, ο Άκης Σακελλαρίου, ο Γιάννης Βούρος και ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης.

Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα (Πήλιο, Αθήνα, Αίγινα, Κρήτη, Ψαρά) αλλά και στη Ρωσία (Αγία Πετρούπολη, Αστραχάν). Η επίσημη πρεμιέρα έγινε την περασμένη Δευτέρα στο Μέγαρο Μουσικής, παρουσία αξιόλογων ανθρώπων της Τέχνης και των Επιχειρήσεων, ενώ η ταινία θα βγει στους κινηματογράφους την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου.

ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ ΑΥΡΙΟ, ΔΕΥΤΕΡΑ 8/10, ΤΟ "TALK" ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΔΡΙΜΥΤΕΡΟ! - Η ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΤΙΤΙΚΑ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗ ΚΑΙ ΜΙΛΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΤΗΣ, ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΗΣ, ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ! ΜΟΝΟ ΕΔΩ ΣΤΟ "TV NEA"!http://tvnea.blogspot.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα