Πρωτοβουλία για αποκατάσταση καμένων εκτάσεων στο Ρέθυμνο

11:02 2/9/2011 - Πηγή: TVNea
Υπάρχει η δυνατότητα εξασφάλισης πιστώσεων για την υλοποίηση έργων αποκατάστασης των καμένων εκτάσεων του δήμου Αγίου Βασιλείου, σύμφωνα με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη και βουλευτή Ρεθύμνου Μανώλη Όθωνα.

Μετά την προχθεσινή κυβερνητική απόφαση για τη διάθεση συνολικής πίστωσης 5 εκατ. ευρώ από το Πράσινο Ταμείο, με σκοπό την αποκατάσταση του περιβάλλοντος στις καμένες δασικές εκτάσεις σε όλη την Ελλάδα που επλήγησαν από πυρκαγιές τη φετινή αντιπυρική περίοδο, ο κ. Όθωνας επικοινώνησε με τον υπουργό Περιβάλλοντος
και τον Ειδικό Γραμματέα Δασών και τους ενημέρωσε για την πολύ μεγάλη καταστροφή που υπέστησαν περιοχές του νοτίου Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο από τις πυρκαγιές του περασμένου Ιουλίου.
Παράλληλα ενημέρωσε την περιφέρεια Κρήτης και τον δήμαρχο Αγίου Βασιλείου, έτσι ώστε να γίνει η απαραίτητη προετοιμασία για μελέτες από τους τοπικούς φορείς και τη Διεύθυνση Δασών Ρεθύμνου.
Έτσι, μέσα στις επόμενες ημέρες θα καταρτιστούν μελέτες αντιπλημμυρικών και αντιδιαβρωτικών έργων και αναδασώσεων, ώστε να υποβληθούν ως μία ολοκληρωμένη πρόταση για προγραμματισμό στη χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο.

zougla
Keywords
Τυχαία Θέματα