Ρήξη Mega – Star και στη μέση Ρέστης!

15:01 14/2/2013 - Πηγή: TVNea
Εμπόδιο στις συζητήσεις για στενότερη συνεργασία ανάμεσα στο Mega και στο Star δημιουργεί η παράλληλη συζήτηση που έχει αναπτύξει ο Βίκτωρας Ρέστης ώστε να αποκτήσει μετοχική σχέση με το Star Channel.
Ο εφοπλιστής διατηρεί μια μικρή συμμετοχή στο Mega, η οποία
έχει δημιουργήσει τριβές ανάμεσα στους εκδότες όταν στο πρόσφαρο παρελθόν εξεδήλωσε την επιθυμία να καλύψει μεγαλύτερο μέρος της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.
Εφόσον δεν μπόρεσε ευθέως να αποκτήσει μεγαλύτερη συμμετοχή στο Mega, επιχειρεί να το κάνει εμμέσως έχοντας ανοίξει εδώ και αρκετούς μήνες συζητήσεις με το Star Channel στο οποίο προτείνει να προσφέρει τα μέσα που ο ίδιος διατηρεί (MTV, Nickelodeon, Music FM), έναντι συμμετοχής του στην εταιρεία που λειτουργεί το Star Channel.
Ο Ρέστης με αυτό τον τρόπο επιδιώκει να πετύχει δύο πράγματα: να αποσπάσει πολιτική υποστήριξη από το Star (την οποία εκτιμά ότι σύντομα θα χρειαστεί), καθώς και όταν καταλήξει σε ένα συγχωνευμένο σχήμα MegaStar να έχει μεγαλύτερο ποσοστό, άρα και μεγαλύτερη επιρροή η οποία θα μεταφραστεί και πάλι σε πολιτική στήριξη.
Αυτό φαίνεται να βρίσκει σοβαρές αντιδράσεις, ακόμα και από την ίδια την οικογένεια Βαρδινογιάννη, όμως επειδή είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον του Star να καταφέρει να περιορίσει τη ζημιά που του κάνει το Nickelodeon στην τηλεθέαση του, ο Πάνος Κυριακόπουλος έχει προτείνει ως “προσωρινό” ένα εναλλακτικό σενάριο στον Β. Ρέστη: να αναλάβει το Star την τεχνική παραγωγή, μετάδοση, και φιλοξενία των μέσων του εφοπλιστή έναντι ενός εκατομμυρίου ευρώ το χρόνο, μέχρι να βρουν τον τρόπο με τον οποίο αυτός θα “μπει” στο Star.
Ακόμα και αυτό το σενάριο προκαλεί τριβές: το Mega ζητάει με τους ίδιους όρους να αναλάβει αυτό τις υπηρεσίες για τον εφοπλιστή, καθώς αυτός είναι μέτοχος του. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ενίσχυε σημαντικά το Mega καθώς η παροχή των υπηρεσιών κοστίζει ελάχιστα (παρόλο που χρεώνουν τον εφοπλιστή 1.000.000 ευρώ), επιπρόσθετα όποιος ελέγξει το διαφημιστικό χρόνο του Nickelodeon θα ωφεληθεί σημαντικά.
(πηγή:typologies/paron)

MHN ΞΕΧΝΑΣ:ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ TV ΤΟ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟ TVNEA. ΚΑΝΕ ΑΠΛΑ LIKE ΣΤΟ OFFICIAL FAN PAGE ΕΔΩ .
Keywords
Τυχαία Θέματα