Σήμερα στις 16.00 Έχει Γουστο την Κυριακή

14:47 9/12/2012 - Πηγή: TVNea

ΗΜπήλιω Τσουκαλά συναντά τον ΜίκηΘεοδωράκη και μιλούν για τα παιδικά του χρόνια, τη μουσική και τα τραγούδιατου, τη σχέση του με την πατρική του οικογένεια, τις μνήμες του και τιςπολιτικές του ανησυχίες....
ΟΜίκης Θεοδωράκης σε μια εκ βαθέων συνομιλία, ανασύρει μνήμες, αναπολεί στιγμές,σχολιάζει τις πολιτικές του χθες και του σήμερα, δηλώνει την αγάπη του για τηνΕλλάδα, μιλάει για την έμπνευση και τη μουσική και ερμηνεύει με τη ζεστή τουφωνή τραγούδια που τον σημάδεψαν.
Ακόμα,η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και η Παραδοσιακή Ορχήστρα του ΧρήστουΤσιαμούλη συναντιόνται
σε έναν μουσικό οδοιπορικό με τίτλο «ταξίδια» πουπεριλαμβάνει τραγούδια πουακολουθούν τους τόπους που έζησε ο Μίκης Θεοδωράκης. Πρόκειται γιαένα οδοιπορικό μνήμης, με λαϊκά και λυρικά τραγούδια του μεγάλου συνθέτη, πουξεκινά από τους τόπους καταγωγής των γονιών του, τη Μικρά Ασία και την Κρήτη, και ταξιδεύει στους τόπους πουέζησε όπως η Χίος, η Λέσβος, η Σύρος, ταΓιάννενα, το Αργοστόλι, η Πάτρα, ο Πύργος, η Τρίπολη, η Νέα Σμύρνη, η Ικαρία, ηΜακρόνησος, η Κρήτη. Τατραγούδια ερμηνεύουν ο Κώστας Μακεδόνας,ο Βασίλης Λέκκας, η Καίτη Κουλλιά και ο Χρήστος Τσιαμούλης σολίστ παραδοσιακώνοργάνων.
Τομουσικό αυτό οδοιπορικό παρουσιάζουν στην Μουσική Σκηνή «Ιερά Οδός», τηνΚυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012 είκοσι δύο μουσικοί με στόχο να καταδείξουν ότι ηΕλληνική δημιουργία προχωράει παρακάτω και αφήνει το στίγμα της ελληνικότηταςστους αιώνες. Την καλλιτεχνική επιμέλειαέχει ο Ανδρέας Τσεκούρας.
Παρουσίαση: Μπήλιω ΤσουκαλάΑρχισυνταξία: Μπήλιω Τσουκαλά,Μαρία ΑδαμοπούλουΔημοσιογραφικήομάδα: Πάνος Τούμπης, Μαριλένα Βασιλάκη, Βαρβάρα Γιαννούση.ΔιεύθυνσηΠαραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης, Μαριάννα ΡοζάκηΔιεύθυνσηΦωτισμού: Γιώργος Γαγάνης, Γιάννης Λαζαρίδης Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης
http://tvnea.blogspot.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα