Στοίχημα για το MEGA η πρωτιά το βράδυ των εκλογών. Μετά τον καταποντισμό του δελτίου, δίνεται η τελευταία ευκαιρία.

09:45 29/4/2014 - Πηγή: TVNea
Με τα μάτια στραμμένα στη βραδιά των εκλογών της 25ης Μαΐου πορεύεται η διεύθυνση ενημέρωσης του MEGA. Ο δεύτερος γύρος των τοπικών εκλογών που συμπίπτει με τις ευρωεκλογές, αποτελεί στοίχημα για το μεγάλο κανάλι. Στόχος για τους ανθρώπους του σταθμού η πρωτιά στους πίνακες τηλεθέασης της Nielsen την Κυριακή των εκλογών. Πάση θυσία το MEGA
πρέπει να τερματίσει πρώτο και η διεύθυνση ειδήσεων να κερδίσει το στοίχημα της θεαματικότητας.
Η απώλεια της πρωτιάς για το δελτίο ειδήσεων του μεγάλου καναλιού μετά από επτά συνεχόμενα χρόνια στην κορυφή της τηλεθέασης έχει αγχώσει, αλλά και στριμώξει τους ανθρώπους των ειδήσεων. Οι προσπάθειες (βλ. συνεχείς αλλαγές του lead in και οι έκτακτες σφήνες ενημέρωσης) που προηγήθηκαν δεν έφεραν τα αναμενόμενα αποτελέσματα, με το δελτίο να παραμένει κολλημένο στη δεύτερη θέση πίσω από τον ΑΝΤ1. Για ένα κανάλι σαν το MEGA όμως, που έχει ταυτίσει το όνομά του με την ενημέρωση η πρωτιά την Κυριακή των εκλογών δεν είναι μόνο ζητούμενο, αλλά κάτι πολύ παραπάνω που έχει σχέση με την ίδια τη φυσιογνωμία του! Μια νίκη του MEGA την 25η Μαΐου θα επιβεβαιώσει το όνομά του, θα τονώσει το ηθικό των ανθρώπων του καναλιού, αλλά το σημαντικότερο θα τους δώσει ένα ισχυρό επιχείρημα για να πείσουν τους εκδότες – μετόχους να διατηρήσουν και να ενισχύσουν το ενημερωτικό του προφίλ.
Είναι γεγονός ότι η φετινή χρονιά θα είναι η κρισιμότερη στην ιστορία του MEGA, ενώ ο Μάιος θα είναι ο σημαντικότερος μήνας, δεδομένου ότι θα κρίνει σε καθοριστικό βαθμό την κατεύθυνση του καναλιού για τα επόμενα χρόνια! Το αποτέλεσμα των εκλογών, σε συνδυασμό με την άμεση οικονομική ενίσχυση που χρειάζεται ο σταθμός, θα επηρεάσουν τις αποφάσεις των εκδοτών και θα απαντήσουν στους προβληματισμούς τους, για το αν πρέπει να συνεχίσουν να δίνουν έμφαση στην ενημέρωση ή όχι, αλλά και σε τι ποσοστό σε σχέση με την ψυχαγωγία!

enimerosi24
Keywords
Τυχαία Θέματα