Το μήνυμα του 18χρονου καρκινοπαθή από τη Ν.Ζηλανδία που έγινε viral

16:33 11/11/2015 - Πηγή: TVNea
Οι γιατροί του έδωσαν μια ημέρα άδεια από την εντατική χημειοθεραπεία στην οποία υποβάλλεται προκειμένου να παραστεί στην τελετή αποφοίτησής τους. Και εκείνος άδραξε την ευκαιρία για να εκφωνήσει μια ομιλία που ράγισε καρδιές και πέρασε τα σύνορα της χώρας του.

Το μήνυμα του 18χρονου καρκινοπαθή από τη Ν.Ζηλανδία που έγινε viral Ο 18χρονος αριστούχος απόφοιτος του Λυκείου Αρρένων Christchurch Τζέικ Μπέιλι είχε ήδη γράψει την ομιλία που επρόκειτο να απευθύνει στους συμμαθητές και τους δασκάλους του, όταν έμαθε ότι έπασχε από λέμφωμα Burkitts non-Hodgkinson, μια ανίατη και
καλπάζουσα μορφή καρκίνου, που απαιτεί εντατική χημειοθεραπεία, και σύμφωνα με την αρχική διάγνωση των γιατρών του έδινε μόνο λίγους μήνες ζωής. Όμως δεν το έβαλε κάτω.

Πήγε στο σχολείο και αφού άλλαξε λίγο τον ήδη έτοιμο λόγο του, κάλεσε τους φίλους και μέχρι χθες συμμαθητές του να «ξεχάσουν τους μακροπρόθεσμους στόχους» και να δώσουν παθιαστούν με αυτό που βρίσκεται μπροστά τους.

«Το θέμα είναι ότι κανείς από εμάς δεν φεύγει από αυτήν τη ζωή ζωντανός. Γι' αυτό να είστε γενναίοι, να είσαι ευγενείς και ευγνώμονες για τις ευκαιρίες που έχετε», είπε ο Τζέικ Μπέιλι.

«Ξεχάστε τους μακροπρόθεσμους στόχους. Να είστε παθιασμένα αφοσιωμένοι στο κυνήγι των μεσοπρόθεσμων στόχων. Δουλέψτε με πάθος και υπερηφάνεια γι' αυτά που βρίσκονται μπροστά μας. Δεν ξέρουμε πού μπορεί να καταλήξουμε ή πού μπορεί αυτό να τελειώσει.... Ηθικό σθένος είναι να λαμβάνει κανείς τη συνειδητή απόφαση να μην εγκαταλείπει την προσπάθεια όταν αυτός είναι ο εύκολος δρόμος. Δεν ξέρω τι θα συμβεί για κανέναν από εμάς, για εσάς. Αλλά σας εύχομαι τα καλύτερα στο ταξίδι σας και σας ευχαριστώ όλους που ήσασταν μέρος του δικού μου ταξιδιού. Ηταν απόλαυση για μένα να μεγαλώνω με καθέναν και όλους σας», συνέχισε ο απόφοιτος ο οποίος δέχτηκε θερμό χειροκρότημα, ενώ το βίντεο από την αποφοίτηση έχει γίνει viral στο YouTube με εκατοντάδες χιλιάδες κλικ μέσα σε λίγες ημέρες.

Η απήχηση μάλιστα ήταν τόσο μεγάλη που ακόμη και οι γιατροί που κουράρουν τον 18χρονο εξέδωσαν ανακοίνωση δηλώνοντας συγκινημένοι από την ανταπόκριση στο πρόγραμμα υγείας του προσθέτοντας: «Είναι καλό που εμπνέει τους άλλους, όμως τώρα ο Τζέικ πρέπει να φροντίσει τον εαυτό του καθώς βρίσκεται μπροστά σε μια φοβερή πρόκληση».

Guardian

http://www.tvnea.com
Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα