Το "Ολοκαύτωμα της Θεσσαλονίκης" στη "Μηχάνη του χρόνου"!

16:32 18/1/2013 - Πηγή: TVNea

Το δεύτερο μέρος της αποκαλυπτικήςέρευνας της «Μηχανής του Χρόνου» για τηνεγκληματική δράση των δοσίλογων, πουυπηρέτησαν στο πλευρό των κατακτητών και κυνήγησαν κάθε μορφή αντίστασης στηνκατεχόμενη Ελλάδα.
Η εκπομπή ακολουθεί τααιματοβαμμένα ίχνη του «Σώματος Κυνηγών»του Φριτς Σούμπερτ από την Κρήτη στη Μακεδονία και περιγράφει αδιανόηταεγκλήματα. Εκτελέσεις στο Ασβεστοχώρι, ολοκαύτωμα στον Χορτιάτη και θηριωδίες στα Γιαννιτσά.
Επιζώντες, συγγενείς θυμάτων, αλλάκαι ιστορικοί ερευνητές, αποκαλύπτουν το σκοτεινό πρόσωπο των προδοτών και περιγράφουν το μηχανισμόθανάτου, που στήθηκε στο όνομα του Χίτλερ.
Η «Μηχανή του Χρόνου» φωτίζει ακόμη τον ρόλο του απότακτου συνταγματάρχητου ελληνικού στρατού, Γεωργίου Πούλου, ο οποίος όχι μόνο συνεργάστηκε με τουςΣουμπερίτες, αλλά με έδρα την Κρύα Βρύση Πέλλας δημιούργησε δικό του στρατόστην υπηρεσία της Βέρμαχτ, διαπράττοντας σωρεία εγκλημάτων κατά αμάχων. Είναιένα ακόμα άγνωστο κομμάτι δοσιλογισμού στο οποίο πήραν μέρος Έλληνες εθελοντές, αλλά και βίαια στρατολογηθέντεςπολίτες. Σημαντική θεωρείται η μαρτυρία στην εκπομπή ενός άνδρα, πουυπηρέτησε σε άοπλη υπηρεσία στο τάγμαΠούλου, για τις πρακτικές του απότακτου αξιωματικού, αλλά και την στάση τηςδικαιοσύνης, που μεταπολεμικά αθώωσετους Πουλικούς για τα εγκλήματά τους.
Η έρευνα επιχειρεί να καταγράψειαυτούς που συμμετείχαν στις δολοφονικές ομάδες, τα κίνητρα της συμμετοχή τους,καθώς και το τέλος των ίδιων και των αδίστακτων διοικητών τους.
Το φωτογραφικό ντοκουμέντο από τηνεκτέλεση του Σούμπερτ στο Επταπύργιο συγκλονίζει. Τα γυρίσματα της εκπομπήςέγιναν σε Κρήτη, Θεσσαλονίκη, Χορτιάτη, Γιαννιτσά και Κρύα Βρύση Πέλλας.

ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 18:10 ΣΤΗ ΝΕΤ!
Keywords
Αναζητήσεις
olokaftoma thessqlonikis
Τυχαία Θέματα