Το ομοφοβικό πρωτοσέλιδο της "Ελεύθερης Ώρας" για την Conchita Wurst!

17:32 13/5/2014 - Πηγή: TVNea
"Θύελλα" αντιδράσεων και πρωτοφανή ξεσπάσματα ομοφοβικού μίσους προκάλεσε η νίκη της Conchita Wurst, με τις κατηγορίες για προσβολή της αισθητικής και του ανθρώπινου είδους να πέφτουν "βροχή" στα social media!

Η αυστριακή συμμετοχή κατάφερε να βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων, φιγουράροντας παράλληλα στα πρώτα θέματα εκπομπών και δελτίων ειδήσεων ανά τον κόσμο αλλά και στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Όμως, οι χαρακτηρισμοί σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπέρασαν κάθε ανθρώπινη λογική
και αποκάλυψαν το ομοφοβικό μένος και τη γραμμή, που ακολουθούν συγκεκριμένα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, κυρίως όσον αφορά τις εφημερίδες.

Μία εξ αυτών των εφημερίδων, που αποφάσισαν να δημοσιοποιήσουν τη νίκη της Αυστρίας στον διαγωνισμό, ήταν και η συντηρητική "Ελεύθερη Ώρα", χρησιμοποιώντας έναν καθόλου κολακευτικό τίτλο για την Conchita Wurst. "Ο Gay σατανιστής με το μούσι νικητής της Eurovision!" αναγράφηκε στο χθεσινό (Δευτέρα 12/5/2014) πρωτοσέλιδο της δεξιάς εφημερίδας, επιβεβαιώνοντας την οπισθοδρομικότητα και τα κωλλύματα τόσο του αρχισυντάκτη, που επέλεξε τον συγκεκριμένο προκλητικό τίτλο, όσο και του εκδότη, που επέτρεψε την κυκλοφορία του.

Άσχετα με το εάν συμφωνούμε ή όχι με τις επιλογές και τη νίκη της Conchita Wurst στη Eurovision, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως πρόκειται για έναν ΑΝΘΡΩΠΟ, όπως είμαστε - ελπίζω! - όλοι μας. Βέβαια, το μόνο σίγουρο είναι πως σε καμία περίπτωση δε μπορούμε να λάβουμε σοβαρά υπ' όψιν όσα γράφονται στη συγκεκριμένη εφημερίδα, δεδομένου πως ακριβώς κάτω από τον απαράδεκτο τίτλο για την Conchita, διαβάζουμε πως ο Πούτιν ετοιμάζεται να επανιδρύσει το... Βυζάντιο. Κωνσταντίνε Κατακουζηνέ, ζεις!

Κείμενο: Γιάννης Καρακασίδης [Facebook: Giannis Karakasidis]
Keywords
Αναζητήσεις
baggelis sotirogloy
Τυχαία Θέματα