Το "Βullying" πρωταγωνιστεί

10:45 26/3/2011 - Πηγή: TVNea
Mε το πολύ ενδιαφέρον θέμα του ''bullying'' της παρενόχλησης δηλαδή μαθητών από συμμαθητές τους στο περιβάλλον του σχολείου θα ασχοληθεί ο Σταύρος Θεοδωράκης στους ''Πρωταγωνιστές'' της Κυριακής 27 Μαρτίου. Ο δημοσιογράφος προσπαθώντας να διερευνήσει την  ελληνική εκδοχή της μάστιγας συναντά θύτες και θύματα στα ίδια προαύλια. Για το θέμα μιλούν επίσης επώνυμοι όπως η Μίνα Ορφανού, ο Μάκης Παπαδημητρίου, ο Αντίνοος Αλμπάνης, ο Αλέξης Γεωργούλης, ο τραγουδιστής Ησαΐας Ματιάμπα, ο αθλητής Βλάσης Μάρας και η δημοσιογράφος Κατερίνα Ζαρίφη.
Στην κάμερα της εκπομπής μιλούν μαθητές που έχουν υποστεί
βία αλλά και μαθητές που έχουν ασκήσει βία. Ο Ανδρόνικος, μαθητής Γ’ Λυκείου, έπεφτε συχνά θύμα ξυλοδαρμού από τους συμμαθητές του στο συγκρότημα της Γκράβας. Άλλαξε σχολείο, έχασε δύο χρονιές αλλά σήμερα δηλώνει: "η ζωή είναι δική μου, δεν θα σιωπήσω και αυτό συνιστώ και στα άλλα παιδιά που βρίσκονται στη δική μου θέση".
Ο Άρης, μαθητής Α’ Λυκείου, σε σχολείο των Βορείων προαστίων αφηγείται στην κάμερα πως οι συμμαθητές του προσπάθησαν να τον πετάξουν μέσα σε ένα σκουπιδοτενεκέ. Ο Σταύρος Θεοδωράκης επισκέφθηκε το 2ο Γυμνάσιο Ασπροπύργου και το Πειραματικό Λύκειο της Βαρβακείου Σχολής στο Ψυχικό προσπαθώντας να καταλάβει από πού πηγάζει αλλά και πώς μπορεί να αντιμετωπισθεί η βία στα σχολικά προαύλια.
tvzapping
Keywords
Τυχαία Θέματα