Τρώνε τα κλεμμένα τρόφιμα μέσα στα σούπερ μάρκετ

15:31 21/8/2013 - Πηγή: TVNea
Στοιχεία που σοκάρουν φέρνει στο φως ρεπορτάζ της Καθημερινής, σύμφωνα με το οποίο όχι μόνο έχουν αυξηθεί τα κρούσματα κλοπών τροφίμων από σούπερ μάρκετ, αλλά συχνά παρατηρείται το φαινόμενο να καταναλώνουν τα τρόφιμα επί τόπου.

Ο υπεύθυνος μεγάλου σούπερ μάρκετ στο κέντρο της Αθήνας, αναφέρει: "Τι να λέμε, έχει πέσει πείνα στον κόσμο. (...) Παλιότερα 'έφευγαν' έτσι κυρίως καλλυντικά, ποτά, είδη προσωπικής υγιεινής, τα οποία δεν μπορούσαν να αγοράσουν γιατί ήταν
ακριβά. Σήμερα είναι τα τρόφιμα που γίνονται στόχος: γάλατα, γιαούρτια, μπισκότα".

"Έχουν ξεφύγει τα πράγματα", προσθέτει και τονίζει πως οι υπάλληλοι αναφέρουν ότι σχεδόν καθημερινά ανακαλύπτουν συσκευασίες από τρόφιμα πεταμένα σε γωνίες, πίσω από πάγκους και αλλού.

"Τα ανοίγουν και τα τρώνε επιτόπου. Πεινάνε οι άνθρωποι, τι να κάνουν", αναφέρει και προσθέτει ότι στις περιπτώσεις αυτές οι υπάλληλοι κάνουν τα στραβά μάτια.

Άνδρας που δουλεύει ως φύλακας σε άλλο σούπερ μάρκετ αποκαλύπτει: "Ένας είχε ανοίξει μια συσκευασία τυρί για τοστ και το έτρωγε βιαστικά. Τον είδα, αλλά δεν ήθελα να τον φέρω σε δύσκολη θέση".

Πάντως όλοι όσοι μιλούν στη δημοσιογράφο, σε όποια θέση και αν βρίσκονται λένε πως δεν καλούν την αστυνομία, καθώς οι κλοπές αφορούν προϊόντα ευτελούς αξίας που σχετίζονται όμως με την ανάγκη επιβίωσης.

Σημειώνεται ότι οι μικροκλοπές δεν διώκονται αυτεπάγγελτα.

Σύμφωνα με το άρθρο 377 του Ποινικού Κώδικα, εάν η κλοπή ή η υπεξαίρεση έχει αντικείμενο πράγμα ευτελούς αξίας, τιμωρείται με χρηματική ποινή ή με φυλάκιση μέχρι έξι μηνών.

Αν όμως η πράξη τελέστηκε από ανάγκη για άμεση χρήση ή ανάλωση του αντικειμένου της κλοπής ή υπεξαίρεσης, το δικαστήριο μπορεί να κρίνει την πράξη ατιμώρητη.
Keywords
Αναζητήσεις
klepsies
Τυχαία Θέματα