Βίσση - Ρέμος: Πώς και γιατί ξεκίνησαν οι φήμες περί αποτυχίας; Ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα και ποια είναι επιτέλους η αλήθεια;

11:30 31/12/2013 - Πηγή: TVNea
Δεν πρόλαβαν να ξεκινήσουν οι δύο κορυφαίοι καλλιτέχνες και αμέσως κάποιοι βιάστηκαν να πουν ότι η συνεργασία δεν απέδωσε εμπορικά. Ο κυριότερος λόγος ήταν πώς το Pantheon, πρώην Αθηνών Αρένα, - ο χώρος που εμφανίζονται - δεν λειτούργησε παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων, όπως και δεν θα λειτουργήσει απόψε και αύριο το βράδυ.

Ας πάρουμε τα πράγματα λογικά. Η μουσικοχορευτική υπερπαραγωγή ήταν εξ αρχής προγραμματισμένη να παρουσιάζεται 4 φορές την εβδομάδα - τεράστιο ρίσκο σε έναν χώρο 2,000 θέσεων -.
Αυτές οι μέρες δεν ήταν ούτε η Τρίτη ούτε και η Τετάρτη. Περίμενε κανείς πώς οι γιορτές θα αποτελούν εξαίρεση; Περιβάλλει η λογική μπουζουκιών και σίγουρης εισπρακτικής επιτυχίας αυτή τη συνεργασία; Μα και μόνο ο χώρος, οι κανονισμοί απαγόρευσης καπνίσματος και κατανάλωσης αλκοόλ θέτουν τα όρια και τα προσδοκόμενα. Είναι προς τιμήν των καλλιτεχνών και του επιχειρηματία που δεν αξιοποιούν αυτές τις ημέρες χαλώντας τον προγραμματισμό. Άλλωστε, το ίδιο συμβαίνει και στα περισσότερα θέατρα. Η συγκεκριμένη παράσταση δεν ανήκει στη νυχτερινή διασκέδαση με την στενή έννοια των κέντρων όπως τα γνωρίζουμε, αλλά στις θεατρικές παραστάσεις με την ευρεία έννοια των μουσικοχορευτικών θεαμάτων.

Επίσης, είναι γνωστόν πώς μέχρι σήμερα η προπώληση πηγαίνει εξαιρετικά, γεγονός που αποδεικνύεται και από γνωστό site κρατήσεων θέσεων στο οποίο εμφανίζεται και η πληρότητα του χώρου για τις επόμενες παραστάσεις. Είναι ηλίου φαεινότερον πώς η φήμη ξεκίνησε από πλήρη άγνοια των πραγματικών περιστατικών και αναζωπυρώθηκε είτε από χαβαλέ είτε κακοπροαίρετα. Ελάχιστη σημασία έχει. Το τι θα γίνει στο μέλλον κανείς δεν γνωρίζει, αλλά μέχρι και σήμερα η συνεργασία θεωρείται επιτυχημένη και όσον αφορά την εμπορικότητά της και σε σχέση με τις επίσημες κριτικές που γράφτηκαν για αυτήν.

Σαφέστατα, το όλο εγχείρημα ενοχλεί ένα κατεστημένο - όχι με τη κακή έννοια, αλλά του επί χρόνια πρωτεύοντος -, αφού ένας νέος χώρος και μάλιστα τεράστιος με εξαιρετική αισθητική μπαίνει δυναμικά στον τομέα υψηλού θεάματος. Αυτό δεν είναι πρόβλημα για τα νυχτερινά κέντρα, αφού ούτε την ίδια ώρα παίζουν απέναντι ούτε πελάτες σε πραγματικό αριθμό τους στερεί. Δημιουργεί όμως προβλήματα σε χώρους που είναι προσανατολισμένοι να αποτελούν αποδέκτες και παρόμοιου κοινού. Πόσο δε μάλλον όταν ο καλλιτεχνικός πήχης ανεβαίνει τόσα ψηλά..
Keywords
Τυχαία Θέματα