CSE: ΕSG & Κυκλική Οικονομία για τις Μικρομεσαίες Οικογενειακές Επιχειρήσεις

Τη σημασία του ΕSG και της Κυκλικής Οικονομίας για τις Μικρομεσαίες Οικογενειακές Επιχειρήσεις τόνισε ο Πρόεδρος του Κέντρου Αειφορίας (CSE), Νίκος Αυλώνας, στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου Future of Retail 2024, το οποίο διοργανώθηκε στις 5 Απριλίου από την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

Συμμετείχε στη θεματική ενότητα «Προς μια κυκλική οικονομία», όπου επεσήμανε τη σημασία της προετοιμασίας των

Μικρομεσαίων Οικογενειακών Επιχειρήσεων στην παρουσίαση Εκθέσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης και της συμμόρφωσής τους με τη νομοθεσία CSRD. Επίσης, αναφέρθηκε ότι η κυκλική οικονομία δημιουργεί νέα, καινοτόμα Επιχειρηματικά Μοντέλα ενώ παρουσιάστηκε ο Δείκτης Circurlarity για προϊόντα.

Ο Νίκος Αυλώνας ανέφερε: «Στην Ελλάδα δεν υπάρχει κυκλική οικονομία ακόμα αλλά υπάρχουν πλέον οι κατάλληλες συνθήκες, όπως και στο εξωτερικό, να δημιουργηθούν νέα επιχειρηματικά καινοτόμα μοντέλα που να στηρίζονται στο Reverse Logistics και στην επαναχρησιμοποίηση μεγάλου ποσοστού των υλικών των προϊόντων. Eπιπλέον, τα κριτήρια ESG αλλάζουν το επιχειρηματικό τοπίο και ιδιαίτερα τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα που καλείται να ανταποκριθεί πιο σύντομα από ό,τι ανέμενε σε θέματα συμμόρφωσης με κριτήρια ESG».

Keywords
Τυχαία Θέματα