HAPCO: Ανάγκη για πρωτόκολλα στον Συνεδριακό Τουρισμό

Επιστροφή στην κανονικότητα το 1ο τρίμηνο του 2021.

Παρά την επανεκκίνηση της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα, η ανησυχία για τον Συνεδριακό Τουρισμό παραμένει στην κοινότητα των επαγγελματιών διοργανωτών συνεδρίων, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων (HAPCO). Στον κλάδο επικρατεί έντονος προβληματισμός, καθώς δεν έχουν συνταχθεί πρωτόκολλα και δεν έχουν δοθεί κατευθύνσεις αναφορικά με τους συνεδριακούς χώρους.

Εκτιμάται ότι χάθηκε περίπου το 70% του ετήσιου τζίρου

συνεδρίων και προβλέπεται η κατάσταση να επανέλθει σε κανονικότητα μετά το πρώτο τρίμηνο του 2021, εκτός αν υπάρξει νέο ξέσπασμα του Covid-19 στη χώρα μας. Σημειώνεται ότι η Ελλάδα στον ευρωπαϊκό χάρτη Συνεδριακού Τουρισμού βρίσκεται στην 13η θέση, ενώ στον παγκόσμιο βρίσκεται στην 21η.

Ο HAPCO έλαβε την πρωτοβουλία να ανοίξει κύκλους διαδικτυακών διαλόγων με εταιρείες του Επαγγελματικού και Συνεδριακού Τουρισμού και να τον επεκτείνει και εκτός των μελών του συνδέσμου, σηματοδοτώντας την έναρξη ενός διαδραστικού διαλόγου. Έχει επίσης προτείνει πρωτόκολλα στο Υπουργείο Τουρισμού για τη λειτουργία των συνεδριακών χώρων, βασισμένα στη νέα πραγματικότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα