Nέο σύμπαν πιθανοτήτων

Ποια τεχνολογία θα φέρει την επανάσταση στη δουλειά σας;
Αναμφίβολα, η τεχνολογία δημιουργίας κειμένου GPT-3 μέσω τεχνητής νοημοσύνης αλλά και η αντίστοιχη τεχνολογία δημιουργίας εικόνων Dall-E. Το ChatGPT, για όσους δεν το γνωρίζουν, είναι ένα μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που αναπτύχθηκε από την OpenAI και μέσα σε 5 ημέρες έφτασε τους 1.000.000 χρήστες (το Facebook χρειάστηκε 10 μήνες). Και να φανταστείτε ότι το δεν είναι καν το καλύτερο AI chatbot της OpenAI… Έρχεται το GPT4.

Πείτε το «disruptor», πείτε το game

changer, όπως και να το πείτε το ChatGpt έχει ξεκλειδώσει ένα νέο σύμπαν πιθανοτήτων για την ανθρωπότητα, ένα πιθανό σενάριο εξέλιξης που μέχρι πρότινος δεν υπήρχε. Προσωπικά, πιστεύω ότι είναι η γέφυρα που θα μας οδηγήσει στο να εκδημοκρατίσουμε την τεχνητή νοημοσύνη ως μια νέα τεχνολογική πλατφόρμα και να προωθήσουμε υπεύθυνα την έρευνα για την τεχνητή νοημοσύνη.

Ποια είναι εκείνα τα skills που θα κάνουν τη διαφορά στη δουλειά σας;
Αντιλαμβάνεστε ότι με μία Google και ένα ChatGPT, δυνητικά, όλοι μας θα έχουμε την πρόσβαση σε γρήγορες και εύκολες απαντήσεις σε ερωτήσεις. Επομένως, αργά ή γρήγορα δεν θα έχει πλέον τόσο σημασία η σωστή απάντηση, αλλά η σωστή ερώτηση. Με αυτό ως δεδομένο, ίσως το πιο σημαντικό «skill» σε αυτή την εξελικτική φάση του ανθρώπου θα είναι η «περιέργεια». Γνήσια περιέργεια, κριτική σκέψη, curious mindset, όπως θέλετε πείτε το… Η δίψα για μάθηση, η ανάγκη να αμφισβητείς την υπόθεση και η ικανότητα να θέτεις τις σωστές ερωτήσεις.

Και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να στο μάθει ένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης. Για αυτό και πιστεύω ότι η εκπαίδευση (πάσας μορφής) θα παίξει κομβικό ρόλο τα επόμενα χρόνια. Αυτή είναι η βάση για όλα. Από εκεί και πέρα, προφανώς δεξιότητες σε θέματα τεχνητής νοημοσύνης μηχανικής μάθησης και cloud computing, λόγω του ρυθμού ανάπτυξης και διείσδυσης, θα παρέχουν τα προσεχή χρόνια σημαντικές ευκαιρίες στους εργαζομένους.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Nέο,Neo