PR Awards 2024: Αποτυπώνοντας την εξέλιξη των Δημοσίων Σχέσεων στην Ελλάδα

Σημαντική άνθιση γνωρίζει, τα τελευταία χρόνια, ο χώρος των Δημοσίων Σχέσεων στην Ελλάδα ως αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς των ανθρώπων που εργάζονται σε αυτόν. Η άνθιση αυτή αποτυπώθηκε και στα αποτελέσματα της φετινής διοργάνωσης των PR Awards, τα οποία ανέδειξαν κορυφαία έργα που υλοποιήθηκαν για περισσότερα από 50 brands της ελληνικής αγοράς.

Μπέττυ Τσακαρέστου

Οι νικητές των PR Awards 2024 ανακοινώθηκαν την Πέμπτη, 28 Μαρτίου στην τελετή απονομής που

έλαβε χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο Εθνικής Ασφαλιστικής, με παρουσιάστρια τη δημοσιογράφο, Σοφία Κωνσταντινίδου, παρουσία εκπροσώπων εταιρειών, ακαδημαϊκών και θεσμικών φορέων. Τα βραβεία διοργανώνονται τα τελευταία 3 χρόνια από την Boussias Events, με στόχο την αναγνώριση των κορυφαίων επαγγελματιών και των πιο καινοτόμων έργων των Δημοσίων Σχέσεων στη χώρα μας.

Τα βραβεία προέκυψαν μέσω της διαδικασίας αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων από την Κριτική Επιτροπή, στην οποία συμμετείχαν 31 διακεκριμένοι εκπρόσωποι εταιρειών και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων. Πρόεδρος της Επιτροπής ήταν η Μπέττυ Τσακαρέστου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Διευθύντρια του Εργαστηρίου Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων ADandPRLAB και Επιστημονική Υπεύθυνη της Creative+ της Δομής Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής, κατά τον εναρκτήριο χαιρετισμό της, ανέφερε: «Κυρίες και κύριοι, αγαπητοί συνάδελφοι, είναι πολύ μεγάλη χαρά που είμαστε σήμερα εδώ. Είναι μια γιορτή, θα έλεγα, των Δημοσίων Σχέσεων και της Επικοινωνίας. Μέσα από το έργο σας βοηθάτε οργανισμούς, εταιρείες, brands να χτίσουν την παρουσία και τη φήμη τους, να συμμετέχουν ενεργά στην κοινωνική ζωή και να αντιμετωπίζουν με τρόπο ουσιαστικό κοινωνικά, πολιτικά, οικολογικά ζητήματα. Να ευχαριστήσω την Επιτροπή, τους συναδέλφους, τους συνεργάτες, όσους συνέβαλλαν στη διοργάνωση, και τον Βασίλη Λώλα, για την εξαιρετική συνεργασία και προσπάθεια ώστε οι διακρίσεις να αντανακλούν τις προσπάθειές σας, σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς».

Με τη σειρά του, ο Συντονιστής της Επιτροπής Αξιολόγησης Βασίλης Λώλας, Founder της In-Touch Communications, στο μήνυμά του συνεχάρη τους νικητές και αναφέρθηκε στην αύξηση του αριθμού των υποψηφιοτήτων, σημειώνοντας ότι οι κατηγορίες που αφορούσαν το storytelling και creative content, το event και experiential marketing, αλλά και τις ενέργειες που έκαναν χρήση των social media, υποδέχτηκαν τον μεγαλύτερο αριθμό έργων στη φετινή διοργάνωση. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον σημαντικό ρόλο των μελών της Επιτροπής Αξιολόγησης που στόχο έχει τη θωράκιση του κύρους του θεσμού και τη διασφάλιση του έγκυρου αποτελέσματος, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει σημαντικά σημεία προς βελτίωση στην παρουσίαση των έργων προς αξιολόγηση για τις μελλοντικές υποψήφιες ομάδες.

Τα κορυφαία βραβεία
Σύμφωνα με την αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων, προέκυψαν και τα κορυφαία βραβεία του θεσμού ως εξής:

Ο Όμιλος ΟΤΕ αναδείχθηκε Ιn Ηouse Τeam of the ΥearΗ MSL / Publicis Groupe αναδείχθηκε PR Agency of the ΥearΗ LeasePlan ΑΙ Womans Day από την IMBA αναδείχθηκεPR Campaign of the Year

Platinum βραβεία
Τα έργα που σημείωσαν την υψηλότερη βαθμολογία στην ενότητα που διαγωνίστηκαν, κατέκτησαν το Platinum βραβείο της Ενότητας. Συγκεκριμένα:

Best PR Campaign per Sector

«Eurobank: Σκεφτόμαστε Πρωτοποριακά. Δουλεύουμε Διαφορετικά» των Τράπεζα EurobankOgilvy / PR&I

Best in Communications

«Defender Off Road Experience» των Mindtrap Advertising – Land Rover – Tzortzis«Το The Ellinikon ταξιδεύει στον κόσμο!» της Lamda Development

Best in Media & Tools

«LeasePlan ΑΙ Womans Day» των IMBA και LeasePlan Marketing

Most Valuable Response in Transforming Environment

«Αξίζει να στείλεις!» των Cosmote e-Value – Όμιλος ΟΤΕ

Τα στελέχη τους για τη συνεισφορά τους και τους πελάτες τους για την ευκαιρία ευχαρίστησαν οι κορυφαίοι νικητές των PR Awards. Για τη συνεισφορά στην υλοποίηση απαιτητικών έργων και την ευκαιρία να πρωτοπορήσουν μέσα από δυναμικές ενέργειες και καμπάνιες.

Ντέπη Τζιμέα, Executive Director Εταιρικής Επικοινωνίας & Βιώσιμης Ανάπτυξης, Όμιλος ΟΤΕ

ΙN ΗOUSE ΤEAM OF THE ΥEAR – ΟΜΙΛΟΣ ΟΤΕ
«Η καλά συντονισμένη ομαδική δουλειά είναι το κλειδί για νέα δημιουργικά μονοπάτια που φέρνουν αποτελέσματα»
«Η ανάδειξή μας ως PR In House Team of the Year, αλλά και οι 15 ακόμη διακρίσεις μας, αντανακλούν τη δέσμευσή μας για αποτελεσματική στρατηγική επικοινωνίας των δράσεων και των πρωτοβουλιών του Ομίλου ΟΤΕ. Μιας εταιρείας που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων και έχει ειδικό βάρος για την οικονομία, την κοινωνία και τη χώρα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους της Εταιρικής Επικοινωνίας & Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ομίλου, που αποδεικνύουν έμπρακτα ότι η καλά συντονισμένη ομαδική δουλειά είναι το κλειδί για νέα δημιουργικά μονοπάτια που φέρνουν εξαιρετικά αποτελέσματα»

Αλέξης Μυλωνάς, MSL Brand Lead

PR AGENCY OF THE ΥEAR – MSL / PUBLICIS GROUPE
«Η επιτυχία αυτή ανήκει σε όλους τους ανθρώπους μας στην MSL»
«Είμαστε πολύ περήφανοι που για τρίτη συνεχομένη χρονιά κερδίζουμε τον τίτλο του PR Agency of the Year. Η επιτυχία αυτή ανήκει σε όλους τους ανθρώπους μας, στην MSL, οι οποίοι με την εμπειρία τους και την υψηλή τους εξειδίκευση, μας έχουν φέρει αναμεσά στις καλύτερες εταιρείες επικοινωνίας της χώρας. Φυσικά, η υποστήριξη του Publicis Groupe προς την MSL είναι πολύ σημαντική, τόσο όσον αφορά τις δυνατότητες μας για χρήση εργαλείων που αξιοποιούν τα data και δίνουν πραγματικό ROI στις δημόσιες σχέσεις, όσο και μέσω του μοντέλου λειτουργίας μας The Power of One, που μας επιτρέπει να εκμεταλλευόμαστε τις δημιουργικές και media υπηρεσίες των υπόλοιπων brands του ομίλου, δηλαδή των Publicis, Leo Burnett, Digitas, Zenith, Starcom και Spark. Τέλος, δεν μπορώ να μην αναφερθώ στους πελάτες μας, αφού χάρη στην εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι Adidas, The Walt Disney Company, Visa, Mondelez, P&G, BAT και Coffee Island, καταφέραμε να κερδίσουμε συνολικά 13 βραβεία στα PR Awards 2024».

Γιάννης Μπουτάς, Head of Creative, IMBA by IPG Mediabrands

PR CAMPAIGN OF THE YEAR – «LeasePlan ΑΙ Womans Day» απο την IMBA
«AI before it was cool!»
«Είμαστε πολύ περήφανοι για την καμπάνια LeasePlan – AI Woman’s Day, καταρχάς επειδή πρωτοπορήσαμε. Αφενός, η καμπάνια αποτέλεσε – αν όχι την πρώτη – μία από τις πρώτες στην ελληνική διαφήμιση που βασίστηκε στη νέα τεχνολογία του generative AI, και αφετέρου γιατί καταφέραμε να θίξουμε ένα πολύ πραγματικό πρόβλημα με μη πραγματικές εικόνες: τη στερεοτυπική συμπεριφορά κατά των γυναικών πίσω από το τιμόνι, που κυριαρχεί στην Ελλάδα. Έτσι, λοιπόν, καταφέραμε να προβληματίσουμε και να αφυπνίσουμε – με απόδειξη τα πάρα πολύ υψηλά οργανικά αποτελέσματα και τέλος να διακριθούμε με έξι βραβεία: 1 Platinum, 2 Gold, 2 Silver και 1 Bronze. Το 7ο βραβείο, που ήταν και το αποκορύφωμα, ανέδειξε την ιδέα μας σε PR Campaign of the Year».

Η προσήλωση σε υψηλούς και απαιτητικούς στόχους δικαίωσε τους Platinum Winners της φετινής διοργάνωσης.

Νατάσσα Πασχάλη, Γενική Διευθύντρια, Group CHRO, Eurobank

ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK
«Επενδύουμε στην επικοινωνία γιατί κάνει τους ανθρώπους μας να νιώσουν την αξία του ανήκειν»
«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και υπερήφανοι για την Platinum διάκρισή μας και τα 5 συνολικά βραβεία στα PR Awards 2024, έναν θεσμό που αναδεικνύει τις καλύτερες επικοινωνιακές καμπάνιες! Εμείς στη Eurobank και ειδικότερα στην ομάδα του HR, πιστεύουμε ότι σήμερα, σε έναν κόσμο και εργασιακό περιβάλλον που κινείται και αλλάζει με τόσο γρήγορους ρυθμούς, η 360 εσωτερική επικοινωνία είναι απαραίτητη για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις, να ενισχύσουμε τις σχέσεις με τους ανθρώπους μας και να ξεχωρίσουμε ως εργοδότης! Επενδύουμε στην επικοινωνία γιατί κάνει τους ανθρώπους μας να νιώσουν την αξία του «ανήκειν» στη μεγάλη κοινότητα της Eurobank. Είμαστε πρωτοπόροι και σήμερα με αυτά τα βραβεία το επιβεβαιώνουμε για ακόμα μία φορά. Το κοινό όραμα και οι στόχοι, μας ενώνουν και μας φέρνουν ακόμη πιο κοντά…»!

Νικήτας Τικόπουλος, CEO & Founder, Mindtrap

MINDTRAP ADVERTISING
«Δουλεύουμε με βασικό μας στόχο να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των συνεργατών μας κάθε στιγμή»
«Είμαστε ιδιαιτέρως ευτυχείς που δύο exclusive events, το διήμερο “Defender Off-Road Experience” και το “Free The BubblesLipton Sparkiling Launch Event” που διοργάνωσε η Mindtrap, εταιρεία μέλος του ομίλου Mindgen, απέσπασαν κορυφαίες διακρίσεις στα PR Awards 2024, την κορυφαία διοργάνωση, που κάθε χρόνο αναδεικνύει και επιβραβεύει τους πρωταγωνιστές του κλάδου μας. Αυτό που διαφοροποιεί τη Mindtrap είναι ότι δουλεύουμε με βασικό μας στόχο να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των συνεργατών μας κάθε στιγμή, ώστε να αξιοποιούμε την αποδεδειγμένη τεχνογνωσία και την πολυετή εμπειρία μας για να προσφέρουμε κορυφαίες υπηρεσίες που προσδίδουν αξία στους συνεργάτες που μας εμπιστεύονται».

Μαρία-Χριστίνα Γρίβα, Corporate Communications Senior Director, Lamda Development

LAMDA DEVELOPMENT
«Φαίνεται ότι τα καταφέραμε! Και είμαστε μόνο στην αρχή»
«Αρχικά, ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλους εμάς στη Lamda Development γι’ αυτή την αναγνώριση. Η ανάπλαση του Ελληνικού είναι ένα έργο ορόσημο για τη χώρα μας και αισθανόμαστε μεγάλη περηφάνια κάθε φορά που διαβάζουμε ή ακούμε για αυτό, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Η International PR καμπάνια για την οποία βραβευτήκαμε είχε στόχο την προβολή του The Ellinikon σε 12 παγκόσμιες αγορές και στα αντίστοιχα παγκόσμιας εμβέλειας ΜΜΕ. Η πρόκληση για εμάς ήταν να καταφέρουμε να μεταφέρουμε το μήνυμά μας σε τόσες χώρες με διαφορετικό κοινό, κουλτούρα, προσλαμβάνουσες. Φαίνεται ότι τα καταφέραμε! Μετά από 3.000 άρθρα σε top tier Μέσα, είμαστε πλέον στην ευχάριστη θέση να λαμβάνουμε αιτήματα από δημοσιογράφους από το εξωτερικό να γνωρίσουν και να γράψουν για το Ελληνικό. Και είμαστε μόνο στην αρχή».

Έλια Ηλιάδη, Sales & Marketing Director, Event Plus

GOLD WINNER
EVENT PLUS
«Κάθε brief είναι για εμάς μία νέα αφορμή να διηγηθούμε ιστορίες που γοητεύουν»
«Στην Event Plus, είμαστε και πάλι όλοι χαρούμενοι για τα 6 PR Awards που έρχονται να συμπληρώσουν τις φετινές μας διακρίσεις. Ευχαριστούμε τόσο τους ανθρώπους της διοργάνωσης των βραβείων όσο και της κριτική επιτροπής. Σκοπός μας είναι να χτίζουμε τη σύνδεση μεταξύ ανθρώπων και brands, με events, με storytelling content, με εμπειρίες. Έτσι, με αυθεντικό τρόπο τα brands έρχονται πιο κοντά μας και δημιουργούν πιο ζωντανή αλληλεπίδραση. Αυτή είναι η μόνιμη προσπάθειά μας και είμαστε περήφανοι που αναγνωρίζεται με αυτά τα βραβεία. Ευχαριστούμε τους πελάτες μας, που μας εμπιστεύονται και μας ωθούν πιο μπροστά με κάθε νέο project. Κάθε brief είναι για εμάς μία νέα αφορμή, να αναζητήσουμε νέες ιδέες, νέες τεχνολογίες, να διηγηθούμε νέες ιστορίες που γοητεύουν. Και ευχαριστώ τους ανθρώπους της Event Plus που δουλεύουν κάθε event με τόσο πάθος, μεράκι, όρεξη και δέσμευση».

Keywords
ελλαδα, εξελιξη, land rover, creative, media, οτε, sector, eurobank, τραπεζες, ogilvy, road, land, rover, tools, cosmote, νέα, house, team, data, power, leo, zenith, adidas, disney, visa, coffee, island, head, group, ceo, exclusive, bubbles, lipton, εταιρεία, μμε, top, tier, ηλιαδης, project, εθνικη τραπεζα, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αξια, eurobank alpha, alpha eurobank, Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, αξιολογηση, γιορτη σημερα, κοινωνια, αποτελεσματα, bubbles, χωρες, δουλεια, εικονες, μμε, οικονομια, οροσημο, adidas, ceo, creative, eurobank, ogilvy, αυξηση, αρθρα, αφορμη, βαθμολογια, διημερο, ευκαιρια, ενεργα, εργα, εξι, επικοινωνια, επιτυχια, ερχονται, εταιρεία, τεχνολογια, ζωη, ιδεα, ιδεες, υπηρεσιες, διαφημιση, μυλωνας, ομαδα, ομιλος, οραμα, ουσιαστικο, παθος, παντειο, παρουσιαση, πεμπτη, περιβαλλον, πρωταγωνιστες, ρολο, συγκεκριμενα, σειρα, σοφια, τμημα, τριτη, υλοποιηση, υψηλη, φυσικα, φημη, φορα, χριστινα, χαρα, group, αγορες, ανηκει, coffee, data, disney, road, exclusive, γιορτη, house, head, χωρα, ιδιαιτερα, island, ηλιαδη, project, land rover, leo, lipton, land, media, μια φορα, μπροστα, ομαδες, power, rover, sector, team, tier, tools, τραπεζα, top, zenith
Τυχαία Θέματα
PR Awards 2024, Αποτυπώνοντας, Δημοσίων Σχέσεων, Ελλάδα,PR Awards 2024, apotyponontas, dimosion scheseon, ellada