Salesforce: Εργαζόμενοι χρησιμοποιούν εργαλεία Generative AI χωρίς καθοδήγηση

Πρόσφατα ευρήματα από έρευνα της Salesforce, «The Promises and Pitfalls of AI at Work», σε περισσότερους από 14.000 εργαζόμενους σε 14 χώρες αποκαλύπτουν ότι πολλοί χρήστες Generative AI στον εργασιακό χώρο αξιοποιούν την τεχνολογία χωρίς εκπαίδευση, καθοδήγηση ή έγκριση από τον εργοδότη τους.

Οι εργαζόμενοι αναγνωρίζουν τη σημασία της παραγωγικής ΤΝ για την ανέλιξή τους, ενώ οι επιχειρήσεις πρέπει να ανταποκριθούν γρήγορα με αξιόπιστες κατευθυντήριες γραμμές ώστε να διασφαλίσουν ότι η τεχνολογία χρησιμοποιείται με υπευθυνότητα. Ήδη,

το 36% των εργαζομένων στις ΗΠΑ και το 28% παγκοσμίως χρησιμοποιεί την παραγωγική ΤΝ στην εργασία του, με το 71% αυτών να δηλώνει περισσότερη παραγωγικότητα και το 58% να δείχνει αυξανόμενο ενδιαφέρον για αυτή την τεχνολογία.

Συνολικά, οι εργαζόμενοι θεωρούν πως η εξειδίκευση στην παραγωγική ΤΝ οδηγεί σε μεγαλύτερη ικανοποίηση από την εργασία (51%), στο να είναι περιζήτητοι επαγγελματικά (47%), να λαμβάνουν υψηλότερες αποδοχές (44%) και να παίρνουν προαγωγή (42%).

Επιπλέον, οι επιχειρήσεις που ενσωματώνουν παραγωγική ΤΝ είναι πιο ελκυστικές για τους υποψήφιους εργαζόμενους, με το 47% να εκφράζει την προτίμησή του σε προοδευτικές και εξελιγμένες εταιρείες. Ωστόσο, αυτές οι εξελίξεις δεν στερούνται ανησυχιών.

Το 50% των εργαζομένων παγκοσμίως φοβάται την αύξηση του ανταγωνισμού λόγω της παραγωγικής ΤΝ, ενώ το 39% ανησυχεί ότι θα «μείνει πίσω» ή ότι δεν θα καταφέρει να τη χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα