To Threads άγγιξε τους 150 εκατ. μηνιαίους χρήστες

Ο ανταγωνιστής του X, το Threads της Meta αναπτύσσεται με σταθερούς ρυθμούς, φτάνοντας πλέον τους 150 εκατ. μηνιαίους ενεργούς χρήστες – από 130 εκατ. τον Φεβρουάριο – όπως ανάφερε ο Mark Zuckerberg κατά τη διάρκεια κλήσης για για τα κέρδη του πρώτου τριμήνου του 2024.

Το τελευταίο διάστημα, το Threads έχει κάνει σημαντικά βήματα για την ενσωμάτωση με το ActivityPub, το αποκεντρωμένο πρωτόκολλο που τροφοδοτεί δίκτυα, όπως το Mastodon.

Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να διαθέσει το API της σε ένα ευρύ σύνολο προγραμματιστών μέχρι τον Ιούνιο, επιτρέποντάς τους να δημιουργήσουν εμπειρίες με άξονα το κοινωνικό δίκτυο.

Ωστόσο, δεν είναι ακόμη σαφές αν το Threads θα επιτρέψει στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν full-fledged third-party πελάτες. Το Threads είναι περίπου 9 μηνών και η Meta έχει καταφέρει να χτίσει ένα σταθερό κοινό.

Δεν πρόκειται, όμως, αυστηρά, για μια εναλλακτική του Χ, σύμφωνα με όσα επεσήμανε κι ο Επικεφαλής του Instagram, Adam Mosseri, τον περασμένο Οκτώβριο, καθώς δεν «ενισχύει τις ειδήσεις στην πλατφόρμα». Πάντως κερδίζει έδαφος, αφού το Business Insider ανέφερε, ότι σύμφωνα με την εταιρεία Apptopia, το Threads έχει πλέον περισσότερους καθημερινούς ενεργούς χρήστες στις ΗΠΑ από το X.

(Πηγή: TechCrunch)

Keywords
Τυχαία Θέματα