Αισιόδοξοι παραμένουν οι CEOs εν μέσω πολλαπλών προκλήσεων

Η KPMG στην Ελλάδα πραγματοποίησε Συνέντευξη Τύπου, εχθές Πέμπτη 2 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, με αφορμή την παρουσίαση της 9ης έρευνας CEO Outlook. Η έρευνα περιλαμβάνει, για 6η συνεχή φορά, ελληνικά ευρήματα σχετικά με την οπτική των Ελλήνων Διευθυνόντων Συμβούλων (CEOs) για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν αναφορικά με επίκαιρα ζητήματα που απασχολούν

το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Νίκος Βουνισέας, Senior Partner της ΚPMG στην Ελλάδα και το σύνολο των αποτελεσμάτων της έρευνας παρουσίασε ο Αλκιβιάδης Σιαράβας, Marketing, Communications and Corporate Citizenship Manager της KPMG στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα ευρήματα, οι Έλληνες CEOs φαίνεται να συμμερίζονται την αισιοδοξία των CEOs παγκοσμίως για τις προοπτικές ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας, της χώρας και της εταιρείας τους.

Εστιάζουν στο αύριο μέσω της υιοθέτησης των σύγχρονων τεχνολογιών, επενδύουν στην ανάπτυξη και υποστήριξη του ταλαντούχου δυναμικού, καθώς και στο ESG για τη δημιουργία ουσιαστικής αξίας στους οργανισμούς που δραστηριοποιούνται. Περισσότεροι από τα δύο τρίτα (69%) των CEOs παγκοσμίως και 60% των Ελλήνων έχουν ενσωματώσει πλήρως το ESG στην επιχείρησή τους ως μέσο για τη δημιουργία αξίας. Ωστόσο, υποστηρίζουν ότι χρειάζονται ακόμη κάποια χρόνια για να δουν τις επενδύσεις τους στο ESG να αποδίδουν.

Παράλληλα, σε επίπεδο «Ένταξης, Διαφορετικότητας, Ισότητας» στις επιχειρήσεις, τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων παγκοσμίως (66%) και το 34% των Ελλήνων υποστηρίζουν ότι η πρόοδος στην ένταξη και τη διαφορετικότητα συντελείται με υπερβολικά αργούς ρυθμούς στον επιχειρηματικό κόσμο.

Επίσης, το 74% των Ελλήνων CEOs επενδύει σε μεγάλο βαθμό στη δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για το μέλλον, ενώ το 86% αναμένει ότι η πλήρης επιστροφή στο γραφείο είναι ζήτημα μόλις τριών ετών.

Keywords
Τυχαία Θέματα