Απόλαυση, διασκέδαση και παράδοση διαμορφώνουν τις διατροφικές συνήθειες

Σύμφωνα με νέα έρευνα YouGov Profiles από τη Focus Bari, παρά την αυξανόμενη στροφή προς την υγεία, η ακρίβεια και η έντονη ανάγκη των Ελλήνων να βγαίνουν έξω για φαγητό, οδηγούν σε διατροφικές επιλογές που δείχνουν ότι πάνω από ένας στους δύο Έλληνες τρώνε συστηματικά έξω, ενώ αντίστοιχα αξιοσημείωτη αναλογία αγοράζει συχνά έτοιμο φαγητό σε πακέτο ή παραγγέλνει φαγητό απ’ έξω. Επιπλέον, ένας στους δύο νέους επισκέπτονται συστηματικά εστιατόρια fast-food.

Παράλληλα

όμως, η πλειονότητα των Ελλήνων αγαπά να μαγειρεύει και να πειραματίζεται με νέες συνταγές, ενώ αναγνωρίζει τη σημαντικότητα του φαγητού με παραδοσιακό τρόπο και όλη την οικογένεια.

Περίπου ένας στους τρεις Έλληνες κρατούν προσεκτική στάση απέναντι στα κατεψυγμένα τρόφιμα, αποφεύγουν συνειδητά τα μεταλλαγμένα/ γενετικά τροποποιημένα, δηλώνουν επιφυλακτικοί ως προς τα συμπληρώματα διατροφής και εκφράζουν τάση για μια διατροφή με μειωμένη κατανάλωση κρέατος/ γαλακτοκομικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα