Χάσμα εργαζομένων και διοικήσεων για την εργασία και το Gen AI

Την επιτακτική ανάγκη για τις διοικήσεις των επιχειρήσεων να δουν πέρα από τον τρόπο με τον οποίο η παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη θα επηρεάσει συγκεκριμένα καθήκοντα/ρόλους και να διευρύνουν την αξιοποίησή της, επανασχεδιάζοντας τις διαδικασίες στους οργανισμούς τους και την εμπειρία που βιώνουν οι εργαζόμενοί τους, διαπιστώνει η νέα μελέτη της Accenture «Work, workforce, workers: Reinvented in the age of generative AI».

Αναφέρει δε ότι, για να επιτευχθεί

αυτό, οι διοικήσεις των εταιρειών οφείλουν να μαθαίνουν και να ηγούνται με νέους τρόπους, οι οποίοι παράγουν οικονομική αξία, οδηγούν στην επιχειρηματική ανάπτυξη και ωφελούν τους ανθρώπους τους. Ωστόσο, τα δύο τρίτα των στελεχών δηλώνουν ότι δεν διαθέτουν ούτε την τεχνολογία ούτε την τεχνογνωσία για να ωθήσουν την επανεφεύρεση των οργανισμών τους. Παράλληλα, ενώ 95% των εργαζομένων βλέπουν θετικά την αξιοποίηση της Gen AI, ταυτόχρονα 60% ανησυχούν για την απώλεια θέσεων εργασίας, το άγχος και την ψυχική εξουθένωση.

Επιπλέον, λιγότερο από το ένα τρίτο των ηγετικών ομάδων αναγνωρίζει ότι η απώλεια θέσεων αποτελεί ανησυχία για τους εργαζομένους τους, ενώ τα τρία τέταρτα των οργανισμών δεν διαθέτουν ολοκληρωμένες στρατηγικές που θα οδηγήσουν σε θετικά αποτελέσματα και εμπειρίες για τους εργαζόμενους τους.

«Η Generative AI έχει βαθύτερο αντίκτυπο από κάθε προηγούμενη τεχνολογία. Η μελέτη μας υπογραμμίζει την ανάγκη οι οργανισμοί να έχουν μια συνολική στρατηγική επανεφεύρεσης με άξονα την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη που να αγγίζει όλη την αλυσίδα αξίας – όχι μόνο ρόλους και εργασίες όπου η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να ενισχύσει ή να αυτοματοποιήσει τον τρόπο που λειτουργούμε ήδη», δήλωσε ο Paul Daugherty, Chief Technology and Innovation Officer της Accenture.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χάσμα, Gen AI,chasma, Gen AI