Εκδήλωση της Grant Thornton για το ESG reporting

Η Grant Thornton διοργάνωσε εκδήλωση με τίτλο «Go Beyond ESG reporting: Emerging Challenges & Opportunities», η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Ιουνίου στο Athenaeum InterContinental Athens Hotel. Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Μαρία Σαράφογλου.

Στο

πλαίσιο της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις για θέματα που άπτονται των Νέων Ευρωπαϊκών προτύπων σύνταξης Απολογισμών ESG (EFRAG – ESRS), καθώς και αναφορικά με τις τρέχουσες προκλήσεις και ευκαιρίες που επρόκειτο να αντιμετωπίσουν οι ελληνικές επιχειρήσεις, όσον αφορά στον έλεγχο της μη χρηματοοικονομικής πληροφόρησης.

Στα πάνελ των ομιλητών συμμετείχαν εκπρόσωποι θεσμικών φορέων και επιχειρηματικών ομίλων, ανταλλάσσοντας απόψεις και καταθέτοντας ιδέες και προτάσεις, σχετικά με τις παρούσες προκλήσεις στην ανάπτυξη των εκθέσεων αυτών, αλλά και την ετοιμότητα των ελληνικών επιχειρήσεων ως προς τους ελέγχους των στοιχείων ESG και τη συνακόλουθη συμμόρφωσή τους με τα κριτήρια αυτά.

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η Nathalie Hilmi, Lead Author IPCC, Section Head of Environmental Economics, Scientific Center of Monaco, η οποία ανέλυσε τη σπουδαιότητα των κλιματικών και περιβαλλοντικών προκλήσεων. Μεταξύ άλλων, πραγματοποιήθηκε και συζήτηση με θέμα «Ποιες είναι οι τρέχουσες προκλήσεις στην ανάπτυξη των Εκθέσεων ESG;», ενώ παρουσιάστηκε και έρευνα της Grant Thornton, με αντικείμενο τα χαρακτηριστικά και τις τάσεις σχετικά με τη δημοσίευση των Απολογισμών Βιωσιμότητας στην Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα