Έρχεται η ευρωπαϊκή απάντηση στην Open AI;

Καθώς η Ευρώπη επιθυμεί να αποκτήσει τη δική της «Open AI» και οι ευρωπαίοι πολιτικοί έχουν βαρεθεί να προχωρούν σε ρυθμίσεις για να ελέγξουν τους τεχνολογικούς κολοσσούς της Αμερικής, αυξάνεται η υποστήριξη προς τον Γερμανό Jonas Andrulis, ιδρυτή της start-up «Aleph Alpha», στην οποία στρέφονται τα βλέμματα για μια «απάντηση» στον τομέα του generative AI.

H Aleph Alpha παρέχει generative AI ως υπηρεσία σε εταιρείες και κυβερνήσεις, και μετρά χιλιάδες πελάτες. Οι σκεπτικιστές αμφιβάλουν

για το εάν αυτή η εταιρεία μπορεί να ανταγωνιστεί τις Google και Open AI. Ωστόσο, πολλοί στην ΕΕ ευελπιστούν ότι η Aleph Alpha μπορεί να βάλει φρένο στην αμερικανική κυριαρχία στη συγκεκριμένη τεχνολογία.

Ο Andrulis πέρασε 3 χρόνια δουλεύοντας στην Apple πάνω στο ΑΙ, προτού αποχωρήσει το 2019 για να εξερευνήσει τις δυνατότητες της τεχνολογίες έξω από το πλαίσιο μιας μεγάλης εταιρείας. Ίδρυσε το Aleph Alpha στη Χαϊδελβέργη της νοτιοδυτικής Γερμανίας και η εταιρεία άρχισε να εργάζεται για την κατασκευή μεγάλων γλωσσικών μοντέλων. Δύο χρόνια αργότερα, η Aleph Alpha συγκέντρωσε 27 εκατ. δολάρια, ενώ αναμένεται νέος γύρος χρηματοδότησης, ο οποίος πιθανόν να ανακοινωθεί τις επόμενες εβδομάδες.

(Πηγή: Wired)

Keywords
Τυχαία Θέματα