ΕΣΕ: «Για την επίτευξη των στόχων μας σας θέλουμε δίπλα μας»

Την επίσημη «πρώτη» της πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα, στο Κέντρο Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Μίχαλος, η Ένωση Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας (ΕΣΕ), ενώπιον μελών της, υψηλόβαθμων στελεχών του κλάδου του retail και εκπροσώπων του Τύπου. Στο πλαίσιο αυτό, αναλύθηκε ο χαρακτήρας και τα δομικά χαρακτηριστικά του κλάδου των σούπερ μάρκετ,

παρουσιάστηκαν οικονομικά στοιχεία του και συζητήθηκαν μύθοι και αλήθειες σχετικά με αυτόν.

Ιδιαίτερα, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΣΕ, Απόστολος Πεταλάς, σημείωσε ότι στα assets του κλάδου εντάσσεται το γεγονός ότι διαθέτει πολλούς παίκτες διαφόρων οικονομικών μεγεθών, ότι η είσοδος νέων «παικτών» είναι ελεύθερη και ότι όλα αυτά παρέχουν πληθώρα επιλογών στον καταναλωτή.

Σημείωσε ότι το 2022 τα κέρδη προ φόρων των 10 μεγαλύτερων αλυσίδων μειώθηκαν κατά 1,5%, σε σχέση με την αύξηση 2,2% του 2021, ενώ οι πωλήσεις τους άγγιξαν τα 10,5 δισ. ευρώ. Δήλωσε ότι η ΕΣΕ αποτελεί την αφετηρία για ένα φρέσκο ξεκίνημα για τον κλάδο μέσα στο νέο, διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον που διανύουμε και τόνισε ότι είναι σημαντικό ο κλάδος να παραμένει υγιής και να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του καταναλωτή. Αναφερόμενος δε στον ρόλο της ΕΣΕ, περιέγραψε τα σημεία-κλειδιά, όπου στοχεύει να συμβάλλει ως εξής: 1. Μεγαλύτερη διαφάνεια για τον καταναλωτή. 2. Ανάπτυξη και εκπαίδευση εργαζομένων. 3. Αποτελεσματικότητα – Βέλτιστες πρακτικές. 4. Νέες ψηφιακές τεχνολογίες για την εμπειρία του καταναλωτή. 5. Παρεμπόδιση παραβατικότητας, παραεμπορίου και παράνομης εργασίας. 6. Κλιματική αλλαγή – Ανακύκλωση – ΑΠΕ. 7. Εταιρική Διακυβέρνηση. 8.Υποστήριξη πρωτοβουλιών για το δημογραφικό και την οικογένεια. Τέλος, δήλωσε ότι «για την επίτευξη όλων αυτών των φιλόδοξων στόχων της ΕΣΕ, χρειαζόμαστε δίπλα μας όλα τα μέλη μας και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη».

Keywords
Τυχαία Θέματα