Η Enel Green Power επενδύει στην ψηφιοποίηση

Η Enel Green Power εισάγει νέες, σύγχρονες τεχνολογίες στα επιχειρησιακά της κέντρα και «καινοτομεί με επαναστατικές βιώσιμες πρακτικές στα έργα που διαχειρίζεται, κάνοντας πράξη το όραμά της: Enabling progress with sustainable energy».

Ενδεικτικά, το Control & Monitoring Room της Enel Green Power Hellas

έχει τη δυνατότητα παρακολούθησης και απομακρυσμένης διαχείρισης των έργων της εταιρείας, με την Enel Green Power να εφαρμόζει μια σειρά λύσεων στη διαδικασία ελέγχου λειτουργίας και συντήρησης. Μεταξύ άλλων, χρησιμοποιεί drones για επιθεώρηση μιας εγκατάστασης παραγωγής ενέργειας, «έξυπνα γυαλιά» για τη δυνατότητα εξ αποστάσεως υποστήριξης στον χειριστή κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης, και την «εικονική επίσκεψη», μέσω της οποίας κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να αλληλοεπιδρά με τους ειδικούς για διευκρινίσεις σε τεχνικές ερωτήσεις σχετικά με το αντικείμενο της επίσκεψης ή τη γενικότερη λειτουργία των έργων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Enel Green Power Hellas υιοθετεί βιώσιμες πρακτικές στα έργα της, με στόχο τη μέγιστη απόδοση και λειτουργία των έργων, και παράλληλα την ανταπόδοση στις τοπικές κοινωνίες των περιοχών όπου δραστηριοποιείται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η διαχείριση της ανάπτυξης της βλάστησης στα έργα μέσω της βόσκησης προβάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα